3 gün sürdü, Türkiye'nin dört bir yanından geldiler!

'I. Ulusal Pharmerciyes Eczacılık Kongresi' 26-28 Şubat 2024 tarihlerinde Sabancı Kültür Sitesi'nde Türkiye'nin dört bir yanından gelen katılımcılarla gerçekleştirildi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırlanan Kayseri haber bülteninde…

3 gün sürdü, Türkiye'nin dört bir yanından geldiler!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ev sahipliğinde “Cumhuriyetimizin 100. yılında Eczacılık ve Eczacılığın Geleceği” temasıyla düzenlenen “I. Ulusal Pharmerciyes Eczacılık Kongresi” 26-28 Şubat 2024 tarihlerinde Sabancı Kültür Sitesi'nde Türkiye'nin dört bir yanından gelen 500 kişiyi aşan katılımcıyla gerçekleştirildi. 

Kongreye öğrencileri yalnız bırakmayarak iştirak eden Rektör Prof. Dr. Fatih Altun’un yanı sıra Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney, Üniversite Genel Sekreteri İbrahim Narin, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Orhan Püsküllü, SGK İl Müdürü Mustafa Türkoğlu, Türk Eczacıları Birliği Denetleme Kurulu Başkanı, Kayseri, Nevşehir, Hatayeczacı Odası Başkanları, akademisyenler, sektör temsilcileri, üreticiler, sektöre hizmet veren kurumlar ve öğrenciler katıldı.

3 gün sürdü, Türkiye'nin dört bir yanından geldiler!

Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, “Erciyes Üniversitesi olarak kalite süreçlerine bakıldığında öğrenci faaliyetleri, Ar-Ge faaliyetleri ile toplumsal katkının ne kadar gerekli olduğunun ve bu süreçlerin aslında yapılmış olması için değil, kurumsal olarak ortaya konulmasının ne kadar önemli sonuçlar ortaya koyduğunun bilincinde olan bir Üniversiteyiz. Bu nedenle ben bu kongrenin öğrencilerimiz arasındaki etkileşimi artırması vesilesiyle düzenlenmiş olmasından dolayı çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Çünkü biz her zaman söylediğimiz gibi gençlerimizi çok seviyoruz. Sevginin göstergesi fiiliyattaki davranışlardır. Biz Erciyes Üniversitesi olarak böyle bir kongreye ev sahipliği yapmanın mutluluğu içerisindeyiz” dedi.

Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, “Şunu hiçbir zaman unutmayın. Globalleşen dünyada etkileşim mutlaka olmak zorundadır. Sizler sahip olduğunuz bilgi ve donanımları, bu etkileşimlere borçlu olduğunuzu unutmayın. Bu yüzden dolu dolu geçecek kongre süresince mesleki olarak kazanımlar elde etmenizi, kendi ekosisteminizi geliştirmek için bu konulara önem vermenizi arzu ediyorum” şeklinde konuştu.

3 gün sürdü, Türkiye'nin dört bir yanından geldiler!

Katılımcılar arasında yer alan yerli aşıyı geliştiren bilim insanı Prof. Dr. Aykut Özdarendeli’ye bir kez daha teşekkür eden Prof. Dr. Fatih Altun, Özdarendeli için katılımcılardan coşkulu bir alkış istedi. Rektör Prof. Dr. Altun, kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlerle, Eczacılık Fakültesi yönetimine teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

3 gün sürdü, Türkiye'nin dört bir yanından geldiler!

Programda Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Orhan Püsküllü açılış törenindeki konuşmasında, bu önemli kongreye ev sahipliği yapmaktanmutluluk duyduğunu belirterek, kongremizin amacı ve içeriği hakkında bilgiler sundu. I. Ulusal Pharmerciyes Eczacılık Kongremizin amacı; alanında uzmanlaşmış saygıdeğer konuşmacılarımızdan eczacılığın güncel gelişmeleri, sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili paylaşımları, ülkemizin dört bir yanından gelen siz katılımcılar ile buluşturmak ve değerlendirme fırsatı sunduğundan bahsetti.
23 konuşmacı, 1 panel ve 1 söyleşinin yer aldığı 9 oturum, 1 resim sergisinin olduğuve 25 firmanın stant açarak eczacılık öğrencileriyle buluştuğu kongrede, oturum isimleri başta 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencileri Kübra Okutan ve Yemliha Özcan olmak üzere eczacılık mesleğinin duayen isimlerinden seçilmiş olduğunu anlattı.

Prof. Dr. Püsküllü, konuşmasında bu kongrede eczacılık mesleğinin gelişen ve yenilenen yönlerini, bilimsel ve güncel bilgiler doğrultusunda değerlendirerek, mesleki gelişime katkı sağlamayı hedeflediklerini vurguladı.
Kongre sürecini tüm yönleriyle keyifli kılan ve sonuna kadar yılmadan özveriyle çalışan Pharmerciyes ekibine, desteklerini bizlerden esirgemeyen tüm sponsorlara, kongreye katılan konuşmacı ve davetlilerimize ve her daim çalışmalarında desteklerini ve katkılarını esirgemeyen Rektör Prof. Dr. Fatih Altun’a Mustafa Kılıçer Eczacılık Fakültesi adına teşekkürlerini sunarak konuşmalarını tamamladı.