229 firma 1257 beden işçisi arıyor

Kayseri İŞKUR üzerinden 1257 beden içsi aranıyor? Peki beden işçisi ne iş yapar? Kaç firma beden işçisi arıyor? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

229 firma 1257 beden işçisi arıyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de faaliyet gösteren firmaların İŞKUR üzerinden eleman arayışları sürüyor. Firmaların en çok işçi olarak aradığı meslek gruplarının başında ise beden işçisi geliyor. Kayseri’de İŞKUR üzerinden 349 firma 1257 beden işçisi arıyor. Hangi firmalar beden işçisi arıyor? Peki bu meslek grubu olarak belirtilen beden işçisi ne iş yapar?

Beden işçisi, fiziksel gücünü kullanarak çeşitli işlerde çalışan bir kişidir. Beden işçileri genellikle inşaat, madencilik, taşımacılık, tarım, imalat ve temizlik gibi sektörlerde çalışırlar. İşlerine bağlı olarak, aşağıdaki gibi çeşitli görevleri yerine getirebilirler:

229 firma 1251 beden işçisi arıyor
•    İnşaat işçisi: Yapı malzemelerini taşıma, temizleme, inşaat alanını düzenleme, demir montajı gibi görevleri yerine getirirler. Duvar örme, beton dökme ve yapıların genel bakımını yapabilirler.
•    Maden işçisi: Madenlerde yer altında veya açık ocaklarda çalışarak madenlerden çıkarılan mineralleri işler. Kazma, delme, patlatma gibi yöntemlerle maden ocaklarında çalışabilirler.
•    Taşıma işçisi: Yükleri taşımak ve malzemeleri yerleştirmek için kaldırma ve taşıma ekipmanlarını kullanırlar. Nakliye şirketlerinde kamyon şoförü veya forklift operatörü olarak çalışabilirler.
•    Tarım işçisi: Tarım sektöründe, tarlalarda bitki dikimi, hasat, sulama ve gübreleme gibi görevleri yerine getirirler. Traktör kullanabilir, bitkisel ürünlerin toplanmasına yardımcı olabilirler.
•    İmalat işçisi: Fabrikalarda veya üretim tesislerinde çalışarak montaj, paketleme, makine operatörlüğü gibi işleri yaparlar. Üretim hatlarında veya atölyelerde ürünlerin yapımında görev alabilirler.
•    Temizlik işçisi: Binalarda, ofislerde, hastanelerde veya diğer ticari ve konut alanlarında temizlik işlerini yaparlar. Süpürme, silme, cam temizliği, çöp toplama gibi işlerle uğraşabilirler.
Beden işçileri, genellikle ağır yükleri taşımak, fiziksel dayanıklılığa ve güce dayalı görevleri yerine getirmek zorunda oldukları için fiziksel olarak yoğun bir çalışma temposuna maruz kalırlar.
İşkur'un Kayseri'deki iş ilanları sayfasına ulaşmak için linke: TIKLAYIN https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsMeslek.aspx?il=38