2023-YDUS tercihleri başladı

Kayseri ve diğer illerde yaşayan sağlık sektöründe uzmanlaşmayı hedefleyen adaylar için 2023-YDUS 2. dönem tercih işlemleri başladı. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

2023-YDUS tercihleri başladı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri ve diğer illerde yaşayan sağlık sektöründe uzmanlaşmayı hedefleyen adaylar için (2023-YDUS 2. dönem) tercih işlemleri başladı.

Ölçme, Seçme ve  Merkezi (ÖSYM), sağlık sektöründe uzmanlaşmayı hedefleyen adaylar için önemli bir adım olan 2023 Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2023-YDUS 2. dönem) tercih işlemlerinin başladığını duyurdu.

2023-YDUS tercihleri başladı

Tercihler, 21-28 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu süre zarfında, adaylar bireysel olarak T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM'nin resmi web sitesi olan https://ais.osym.gov.tr adresinden elektronik ortamda tercihlerini yapabilecekler. Tercih işlemleri 28 Şubat 2024 tarihinde saat 23.59'da sona erecek.

Bu tercih süreci, adayların gelecekteki uzmanlık alanlarını belirleme ve kariyerlerini şekillendirme açısından büyük önem taşıyor. Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi, tıp eğitimini tamamlamış olan hekim adaylarına belirli bir uzmanlık alanında derinlemesine bilgi ve deneyim kazanma fırsatı sunuyor. Bu alanlar arasında genel cerrahi, iç hastalıkları, pediatri, kadın hastalıkları ve doğum, radyoloji, çocuk sağlığı, üroloji,nöroloji ve hastalıkları gibi çeşitli uzmanlık dalları bulunuyor.

2023-YDUS tercihleri başladı

ÖSYM'nin belirlediği ilke ve kurallar çerçevesinde gerçekleşecek olan yerleştirme süreci, adayların tercih ettikleri uzmanlık dallarında eğitimlerine başlamalarını sağlayacak. Adaylar, yerleştirme süreciyle ilgili detaylı bilgileri 2023-YDUS 2. Dönem Başvuru Kılavuzu'ndan edinebilirler.