2023 Ehliyet ve Sürücü Kursu Ücretleri Ne Kadar?

Her sene güncellenen fiyatları olduğu gibi ehliyet kursu ücretleri 2023 senesinde de güncellenmiştir. Ehliyet fiyatları aslında tek bir fiyata sahip değildir

2023 Ehliyet ve Sürücü Kursu Ücretleri Ne Kadar?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Her sene güncellenen fiyatları olduğu gibi ehliyet kursu ücretleri 2023 senesinde de güncellenmiştir. Ehliyet fiyatları aslında tek bir fiyata sahip değildir. Çünkü şu an çok çeşitli sınıf olduğu için farklı araçları kullanabilmek amacıyla farklı ehliyetleri sahip olmak gerekir. Bu da aslında araçların türüne göre ehliyet ücretlerini değiştiren bir durumdur. Aynı zamanda farklı ehliyet sınıfları için başvuran adaylardan farklı evraklar da isteniyor.

A Sınıfı Ehliyeti

Motorlu Taşıtlar Yönetmeliği kapsamında olan iki ya da üç tekerlekli motorlu araçları kullanabilmek için A sınıfı ehliyeti almak gerekir. Aynı zamanda da tekerlekli olan hafif ticari araçları, minibüsleri ve otobüsleri kullanmak için de gerekli olan bir sınıftır.

A sınıfı ehliyetine sahip olan kişiler A1 ve A2 sınıfı araçları da kullanabilmektedir. A sınıfı ehliyet alabilmek için kişilerin 24 yaşından büyük olması gerekir. Aynı zamanda en az iki senelik B sınıfı ehliyeti sahip olma koşulu da vardır. Kurs tarafından sağlık raporu gibi belgeler tamamlandıktan sonra başvuru yapılabilmektedir. A sınıfı ehliyet fiyatları sürücü kursu genel olarak 7000 TL olarak güncellenmiştir. Ders ücreti 1700 TL iken teorik ders saat ücreti 50 TL olarak ücretlendirilir. Direksiyon ders saat ücreti ise 380 TL olarak güncellenmiştir.

B Sınıfı Ehliyeti

En çok tercih edilen ehliyet sınıfından biri olan B sınıfı ehliyet kursu fiyatları 2023 senesinde de güncellenmiştir. B sınıfı ehliyeti ile kişiler hafif ticari araçları ve otomobilleri kullanabilir. Bu ehliyeti alabilmek için kişilerin 18 yaşından büyük olması yeterli olacaktır. Aynı zamanda 3500 kg’a kadar hafif ticari araçlarını kullanabilirler. B sınıfı ehliyetini alabilmek için sürücü testleri ve sürüş eğitimini almak gerekir. Bunun içinde çeşitli kurumlara başvuru yapılmalıdır.

Teorik ve pratik dersler geçildikten adayların aynı zamanda sınava da girmeleri gerekir. Sınavdan geçtikten sonra kişiler ehliyetini alabilir. B1 sınıfı ehliyet sürücü kursu fiyatlarını günceli 7000 TL’dir. Teorik ders hayatı 5.000 TL iken ders ücreti 1700 TL’dir. Aynı zamanda direksiyon ders saat ücreti ise 380 TL olarak güncellenmiştir. Bunun dışında harç ücreti de istenmektedir. B sınıfı için istenen harç ücreti ise 3250 TL’dir.

F Sınıfı Ehliyeti

F sınıfı ehliyeti almak isteyen kişilerin belirli bir miktar ücret ödemesi gerekir F sınıfı ehliyeti traktör kullanma yetkisi vermektedir. Kişiler F sınıf ücreti için sürücü kursu ehliyet fiyatları için 5880 TL ödemelidir. Aynı zamanda direksiyon saat ücreti 300 TL’dir. Teorik ders saat ücreti 50 TL olarak güncellenmiştir.

M Sınıfı Ehliyeti

M sınıfı ehliyeti daha çok motosiklet ya da motorlu bisiklet kullanmak isteyenlerin tercih eder. M sınıfı ehliyeti olan kişiler belirli bir motor silindir hacmi sınırı olmadan her türlü motosikleti kolay bir şekilde kullanabilmektedir. M sınıfı ehliyet fiyatlarının güncel durumu olarak sürücü kursu ücreti 5000 TL olarak belirlenmiştir. Teorik ders saat ücreti 50 TL iken direksiyon ders saat ücreti 250 TL olarak belirlenmiştir.

Engelliler İçin Ehliyet

Engelliler için de ehliyet düzenlemesi yapılmıştır. Engellilerin alacağı ehliyet sınıfı daha farklıdır. Bu kişilerin engelli olduklarına dair sağlık raporunu almaları ve istenen bazı belgeleri tamamlamaları gerekmektedir. Engelliler için düzenlenen sürücü kursu ücreti 6700 TL’dir. Teorik ders saat ücreti 50 TL iken direksiyon ders saat ücreti olarak 312 TL belirlenmiştir. Sürücü kursu fiyatları 2023 senesinde de her sene olduğu gibi sınıfsal olarak ayrılmaktadır.