2022'de YouTube'da Daha Fazla Görüntülenme Elde Etmenin 6 Yolu

YouTube'da fazla görüntüleme elde edip edemeyeceğinizi mi merak ediyorsunuz?

2022'de YouTube'da Daha Fazla Görüntülenme Elde Etmenin 6 Yolu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

YouTube'da hızlı bir şekilde daha fazla görüntüleme elde edip edemeyeceğinizi mi merak ediyorsunuz?

YouTube, her ay 2 milyardan fazla oturum açmış kullanıcının ziyaret ettiği Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en popüler çevrimiçi video platformudur. Aylık 126 milyondan fazla benzersiz izleyiciyle, hedef kitle erişimine göre sürekli olarak ABD'deki en popüler mobil uygulama olarak yer alıyor.

Belirli tekniklerle, kısa sürede YouTube görüntüleme sayınızı artırma yoluna siz de gireceksiniz.

Bu makalede, denenmiş ve doğrulanmış 6 ipucu ile YouTube'da nasıl izlenme alacağınızı ele alacağız.

1. Hangi arama terimlerinin en popüler olduğunu öğrenin

Bilmiyorsanız Google, YouTube'un sahibidir. Yani gerçek kişilerin hangi materyali aradığını bulmak için arama özelliğini her iki platformda da kullanabilir ve bu bilgileri içerik pazarlama planınızı geliştirmek için kullanabilirsiniz.

Tek yapmanız gereken YouTube'un arama çubuğuna gitmek, yazmaya başlamak ve cümlenin nasıl tamamlandığını görmek. Gördüğünüz tahminler, önem derecesine göre sıralanır ve gerçek insanların ne aradığını temel alır. YouTube gibi arama motorlarının nasıl çalıştığını daha iyi anlamak için SEO öğrenin.

En popüler içerik konularınıza dayalı olarak YouTube videoları da oluşturabilirsiniz. “Nasıl yapılır” videoları özellikle popülerdir.

2. Süreci tersine çevirerek içeriği arama terimleri için analiz edin

İçeriğinizi en üst sıradaki terime uyacak şekilde tersine mühendislik yapın.

Amaç, bu arama ifadesine en uygun yanıt olarak kabul edilen materyali geliştirmektir.

Bu arama anahtar sözcüğü için kullanılabilecek buna benzer başka videolar olup olmadığını düşünün. Videomu geliştirmek için ne yapabilirim? Ziyaretçilerin kendilerini güçlü hissetmelerine yardımcı olmak için çok sayıda somut ipucu, gösteri ve örnek verin.

3. İzlenme sürelerini artırın

YouTube izlenme süresi, videolarınızı sıralarken YouTube'un algoritması tarafından dikkate alınan unsurlardan biridir. Filmleriniz YouTube'da daha üst sıralarda yer alacak ve daha uzun izlenme süreleri varsa daha fazla izlenecek.

İzlenme sürenizi şu şekilde uzatabilirsiniz:

Özel oynatma listeleri yapmak
Önde gelen YouTube influencerlarıyla birbirlerinin kanallarının ortak çalışması ve tanıtımı hazırlamak
İzleyicilerinizin nelerden hoşlandığı ve onları nelerin kapattığı hakkında bilgi için analiz sayfanızı incelemek
Kitlenizin ne zaman yeni videolar geleceğini bilmesi için düzenli olarak yeni içerik yayınlamak


4. Beğenileri ve yorumları arttırın

YouTube, videolarınızın izleyiciler arasında popüler olup olmadığını bilmek istiyor. Gönderilerinize yapılan beğeni ve yorum sayısını artırmak, insanların söylediklerinizle ilgilendiğini belirtmek için harika bir yöntemdir.

İnsanların videonuzu beğenmesini veya yorum yapmasını sağlayamazsınız, ancak başına ve sonuna CTA'lar (Call to Action = Harekete Geçirici Mesaj) ekleyerek onları bunu yapmaya teşvik edebilirsiniz. ('Bu videoyu beğenip yorum yapmayı unutmayın' gibi bir şey.)

CTA'larınız uygunsa, bunları videonun diğer alanlarına bile dahil edebilirsiniz. Örneğin, şekerli kurabiye pişiriyorsanız, izleyicilerden kurabiye hamurlarında ekşi krema gibi garip bir malzeme kullanıp kullanmadıklarını aşağıda yorum yapmalarını isteyebilirsiniz.

Ayrıca video açıklama metnine CTA'ları ekleyin.

5. İyi bir video düzenleyiciyle kaliteli bir video oluşturun

YouTube’da kaliteli fikir ve kaliteli videolar üretilebildiği taktirde hızlıca görüntülenme elde edilebilir. Bunun için profesyonel video düzenleme araçlarına ihtiyaç yok. Dosyaların bazıları çok büyük olduğundan bellekte çok fazla yer kaplıyor ve insanların bilgisayarlarına veya cihazlarına video düzenleyicileri indirerek almaları zorlaşıyor.

Kizoa'nın kullanımı son derece basit bir video düzenleme programı, bu da onu yeni başlayanlar için mükemmel bir alternatif haline getiriyor. Tarayıcı tabanlıdır, bu nedenle program indirmeleri veya yükseltmeleri konusunda endişelenmenize gerek yok. Çalışmalarınız aynı zamanda bulutta korunur ve herhangi bir yerden erişilebilir.

Programın kendisi, mantıklı bir şekilde düzenlenmiş, iyi etiketlenmiş araçlarla sezgisel ve basit bir yapıya sahip. Düzenleme penceresinin üst kısmında resimler, film oluşturucu, kolaj oluşturucu vb. için sekmeler var. Aynı kullanıcı dostu tasarım, film yapımcısına da aktarılır.

6. Diğer videoları tanıtmak için videonun sonuna bitiş kartı ekleyin

Videolarınızı tanıtmak için YouTube bitiş kartlarını ve ekranlarını kullanın.

Bitiş ekranları, CTA'lara dikkat çekmek için videoların sonunda görünen özel çerçevelerdir. Kartlar, videonun herhangi bir noktasında görünebilen bir tür araçtır. Bunlar, izleyicileri diğer videolara ve oynatma listelerine yönlendirmek için kullanılabilir. Hedef kitlenizden geri bildirim almak için bir anket kartı da oluşturabilirsiniz.