2 milyar Dolarlık sektörü inceledi

AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayer Özsoy, Muğla'nın Milas ve Bodrum ilçelerindeki balık çiftliklerinde saha incelemesi bulundu. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

2 milyar Dolarlık sektörü inceledi

TBMM’nin balıkçılık ve su ürünleri sektörü sorunlarının araştırılması ve çözüm önerilerinin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyon Üyesi olarak görev alan AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayer Özsoy Muğla’da balıkçılık sektörünü inceledi.

2 milyar Dolarlık sektörü inceledi

2 Milyar Dolar’a yakın üretim yapan balıkçılık sektöründeki sorunlarının araştırılması ve çözüm önerilerinin belirlenmesi amacıyla Muğla’nın Milas ve Bodrum ilçelerindeki balık çiftliklerinde saha incelemesi bulunan Özsoy, “Sektör öncülerinin bize aktardığı tüm sorunları önemseyerek, komisyona getireceğiz ve çözümlerini de doğru tespit etmeye çalışacağız” dedi.

2 milyar Dolarlık sektörü inceledi

Konuyla ilgili Özsoy şu açıklamada bulundu; “Balıkçılık ve su ürünleri sektörü sorunlarının araştırılması ve çözüm önerilerinin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis araştırma komisyonu üyeleri olarak , Muğla’nın Milas ve Bodrum ilçelerindeki balık çiftliklerinde saha incelemesi gerçekleştirdik. Çiftlikte balıkların yemlenmesi, aşılanması ve hasat sürecini izleyerek, sektör temsilcilerinden bilgiler aldık. Güllük Körfezi’nde su ürünleri ve yetiştiricilik sektörünün temsilcileriyle bir araya geldik. Sektörün sorunlarını dinleyerek çözüm önerileri noktasında istişarelerde bulunduk. Yaklaşık 2 milyar dolar civarında su ürünleri ihracatı yapmaktayız ve bu son derece önemli bir rakam. Sektörde Avrupa’da birinci, dünyada da yetiştiricilik anlamında 17’inci sıradayız. Sektör öncülerinin bize aktardığı tüm sorunları önemseyerek, komisyona getireceğiz ve çözümlerini de doğru tespit etmeye çalışacağız. Bu anlamda üreticilerimizin hepsine canı gönülden teşekkür ediyor, incelemelerimiz sonucunda tespitlerimizin ve komisyonumuzca alınacak kararların sektörümüze hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

2 milyar Dolarlık sektörü inceledi