18 dükkan ihalesi yapıldı... Erciyes'te ticaret onlara emanet

Erciyes Dağı'nda bulunan ticaret alanlarının ihalesi yapıldı. Hacılar'daki dükkanlardan sonra Tekir'de bulunan 18 dükkanı da Ülkücü camianın iki tanınmış ismi beraber işletecek...

18 dükkan ihalesi yapıldı... Erciyes'te ticaret onlara emanet
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi mülkiyeti belediyeye ait Tekir Yaylası Erciyes mevkiinde bulunan 18 adet dükkânı toplu halde, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 37. maddesi gereğince toplu halde ihaleye çıkardı.

18 DÜKKAN 10 YILLIĞINA KİRAYA VERİLDİ

Bugün saat 14:00’te “Kapalı Teklif Usulü” ile yapılan ihalede 18 dükkan 10 yıllığına kiraya verildi.

İhaleye Erciyes’te faaliyet gösteren esnafların kurduğu bir dernek ve Erciyes’te faaliyet gösteren kayakçıların kurduğu bir derneğin yanısıra ülkücü camianın tanınmış isimlerinden Selcen Boz Erişen katıldı.

Kayseri Şeker Fabrikası’nda Genel Müdür Yardımcısı olarak Kayseri Ticaret Odası’nda da Meclis Katibi olarak görev yapan İşkadını Selcen Boz Erişen’in yine Ülkücü camianın tanınmış isimlerinden İşadamı Behsat Önder ile birlikte hareket ettiği öğrenildi.

EN YAKIN TEKLİFİN 3 KATINA YAKIN FİYAT TEKLİFİ VERDİ

Yıllık 1 milyon 849 bin 500 TL muhammen bedel ile ihaleye çıkan dükkanlara katılımcı dernekler en fazla 1 milyon 900 bin TL teklif verirken Selcen Boz Erişen 4 milyon 987 bin TL teklif verdi.

Erişen’in en yakın teklif veren katılımcının 3 katına yakın teklif vermesi şaşkınlıkla karşılanırken ihale komisyonu diğer katılımcılara tekliflerini yükseltmek isteyip istemediklerini sordu. 

Katılımcıların fiyat artışı yapmaması üzerine ihale Selcen Boz Erişen lehine sonuçlandı.

İhale şartnamesine göre yılına tekabül eden ilk 2 yıllık kira bedeli sonuçlanan İhale bedeli x 2 yıl şeklinde yani 9 milyon 974 bin TL olarak kira başlangıç tarihinde belediyeye peşin olarak ödenecek.

ERCİYES’TE TİCARET BU İKİLİYE EMANET

İhaleyle ilgili Selcen Boz Erişen’in ortağı Ülkücü camianın bilinen isimlerinden Behsat Önder, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Erciyes Hacılar Kapı’da bulunan 4 işyeri ihalesini kendilerinin aldığını belirterek, 18 dükkanın ihalesi de aldıklarını duyurdu.

Önder sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Bugün Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi yapılan Erciyes dağı Tekir bölgesinde bulunan 18 ticari dükkan ve geçtiğimiz günlerde Hacılar bölgesinde yapılan 4 ticari dükkan ihalelerinin tamamının ihalesini almış bulunmaktayız. Kayseri’nin turizmini geliştirmek adına atılan adımlara katkıda bulunmak adına bizimde çorbada tuzumuz bulunmasından dolayı mutluluk duyuyoruz. Profosyonel bir yönetim anlayışı ile var gücümüzle çalışıp memleketimize hizmet edeceğiz. Tüm dostlarımıza turizm camiasına ve memleketimize hayırlara vesile olması dileklerimizle...”

ÖNDER: ERCİYES’E BU YATIRIMI YAPMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ 

Konuyla ilgili haber merkezimizin sorularını cevaplayan Behsat Önder, Hacılar Kapı’da bulunan dükkanların kiralama ihalesini Kasım ayı sonunda yapılan ihale ile almalarının ardından Erciyes’te Yörem Market’in de aralarında bulunduğu 18 dükkanın kiralama ihalesini de aldıklarını belirterek, “Şu anda Erciyes’te oteller dışındaki neredeyse bütün ticari alanlar uhdemize geçti.

Tekir ve Hacılar’da toplamda 4 dükkan, 1 restoran, 1 market, 4 kafe ve 16 kayak odasını Selcen bacımla birlikte işleteceğiz. Milli sporcu bir kardeşimizle de ortaklık düşünüyoruz. 2019 kış sezonunu 2 milyonun üzerinde ziyaretçi ile kapatan Erciyes’e yapacağımız bu yatırım Erciyes’in ticari alanlarının yerli ve milli olmasını sağlama niyetimizin de bir sonucu olacak.

Bir zamanlar Zafer Kurultayı için çadırlarda konakladığımız Erciyes’imize bu yatırımı yapıyor olmanın gururunu yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.