17.002 müjde mi yoksa…

Asgari ücretin açıklanmasının ardından Türkiye, asgari ücret üzerinden yeni bir tartışmaya girdi. İktidar bu rakamı müjde olarak açıklarken, muhalefet artışın yetersiz olduğunu düşünüyor. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

17.002 müjde mi yoksa…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Merakla beklenen 2024 yılında uygulanacak asgari ücret dün açıklandı ve Türkiye’nin yeni bir tartışma konusu oldu.

İktidar cephesi 17.002 TL olarak açıklanan rakamı adeta müjde gibi verirken, muhalefet cephesi artışı yetersiz buldu. AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy, artışla ilgili olarak, “2024 yılında geçerli olacak net asgari ücret 17 bin 2 lira olarak belirlemiştir. Tüm Çalışanlarımıza, Ülkemize ve Milletimize Hayırlı Olsun” mesajını paylaşırken, AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, “İşçilerimizin emeklerini koruyacak, ekonomik büyümeyi sürdürecek bir anlayışla yeni Asgari Ücret miktarı net 17.002 Türk Lirası olarak belirlenmiştir. Tüm çalışanlarımıza, ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.” İfadeleri kullandı. 
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, “Asgari ücret 17.002 tl oldu. Şubat ayına hayırlı olsun. Mart ayına geçmiş olsun. Bu ekonomi, bu enflasyon ile bir ayın beyliği beylik!” sözleriyle asgari ücretin, vatandaşı sadece bir ay rahatlattığını söyledi. 
CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, ise açıklanan rakamı ‘insafsızlık’ olarak yorumladı.