15 üniversite ortak karar aldı!

Yahudi israilin tüm dünyanın gözleri önünde Filistinli Müslümanlara uyguladığı soykırım nedeniyle 15 üniversite ortak boykot kararı aldı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

15 üniversite ortak karar aldı!

israilin Filistinli Müslümanlara yönelik uyguladığı soykırım için Anadolu Üniversiteler Birliği israil menşei ürünlere boykot kararı aldı. Kayseri Erciyes Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi ve Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi’nin de aralarında 15 üniversite ortak boykot duyurusu yaptı.

israilin 7 Ekim'den bu yana hastaneleri, okulları ve ibadethaneleri bombalayan eli kanlı israilin giriştiği soykırıma karşı, Anadolu Üniversiteler Birliği olarak sessiz kalmayacağımızı ilan etti.
Anadolu Üniversiteler Birliği’nin israil soykırımına karşı yayınladığı boykot kararı şu şekilde; 
“Anadolu Üniversiteler Birliği'nden İsrail'e "Boykot Kararı" Duyurusu
Tüm dünyanın gözü önünde Filistin'de bir insanlık dramı yaşanmaya devam ediyor. İşgalci İsrail Ordusu tarafından, Filistin'de Müslüman kardeşlerimize evrensel değerler ve uluslararası hukuk hiçe sayılarak yapılan insanlık dışı bu muamele kabul edilemez.
7 Ekim'den bu yana çocuk yaşlı demeden tüm sivil halkı hedef alan; hastaneleri, okulları ve ibadethaneleri bombalayan eli kanlı İsrail'in giriştiği soykırıma karşı, Anadolu Üniversiteler Birliği olarak sessiz kalmayacağımızı ilan ediyoruz.
Anadolu Üniversiteler Birliği üyesi 15 üniversite olarak bizler Filistin'de yaşanan zulme destek vermemek adına İsrail menşeli ürünlerin ve bu insanlık suçuna destek verdiği bilinen markaların ürünlerini boykot etme kararı aldığımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz.
Anadolu Üniversiteler Birliği'ne Üye Üniversiteler
Abdullah Gül Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Yozgat Bozok Üniversitesi”

15 üniversite ortak karar aldı!