15'incisi Mimsin'de açıldı

Melikgazi Belediyesi'nin 15'inci Akıl Küpü Kütüphanesi - Çevre Şehircilik ve İlkim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katılımı ile Mimsin'de düzenlenen törenle açıldı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

15'incisi Mimsin'de açıldı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Hayırsever katkısı ile Melikgazi Belediyesi tarafından yaptırılan Yusuf ve Hatice İşgüzar Akıl Küpü Kütüphanesi ve İkinci Bahar Evi düzenlenen törenle Mimsin Şirintepe Mahallesi Necip Fazıl Kısakürek Caddesi'nde açıldı.Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanı sıra Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Şaban Çopuroğlu ve Murat Cahid Cıngı, ilçe belediye başkanları, protokol mensupları ve vatandaşların katıldığı törende konuşan Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Akıl Küpü Kütüphanelerin 15’incisinin açılışını yaptıklarını belirterek, katkı da bulunan Yusuf ve Hatice İşgüzar’a teşekkür ederek, tesisin yaklaşık 20 milyon liraya mal olduğunu belirtti. Palancıoğlu, 'Melikgazi’de Akıl Küpü Kütüphaneleri adı altında 15 adet kütüphanemizi hizmete açtık. Her açtığımız kütüphanede gençlerimiz yoğun bir şekilde ders çalışıyorlar. Bugün Mimsin Şirintepe Mahallemizde böyle güzel bir kütüphaneyi inşallah hizmete açıyoruz. Kütüphanemizin alt katında güzel bir İkinci Bahar Evi ve cafe bulunuyor. Yaklaşık 20 milyon liraya mal olan bu tesise Yusuf ve Hatice İşgüzar hayırseverlerimizin ismini verdik. Bir kısım desteği kendilerinden aldık ve hayra vesile oldular. Kendilerine teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun inşallah. Melikgazi’de rekor hizmetleri vatandaşlarımızla buluşturduk. Buranın açılışını yaparken Şirintepe Mahallemizde yeni bir sağlık ocağının temelini de attık. Yaklaşık 6 ay içerisinde hizmete açacağız. Diğer müjdemiz de mahallemizdeki pazar yerini buraya taşıyoruz. Vatandaşlarımız pazar yerinin uzakta, yokuşta olduğunu, gidemediklerini söylüyorlardı.  Bir diğer hizmetimiz Atölye Melikgazi adı altında kadınların el ürünlerini üreteceği, bizim de ürettikleri ürünlere parça başı ücret ödeyeceğimiz bir tesis. Mimsin Mahallesi’ndeki eski şantiye binasını yeniledik. İlk Atölye Melikgazi’yi burada açıyoruz. Kadınların yeni üretim mekanı olacak Atölye Melikgazi de hayırlı olsun. Yeni Akıl Küpü Kütüphanemiz ve İkinci Bahar Evimiz Şirintepe Mahallemize hayırlı olsun.' diye konuştu. 

15'incisi Mimsin'e açıldı
Törende konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, insanların akıl küpü kütüphanelere önem verdiğini belirterek, hayırlı olsun temennisinde bulundu. 

15'incisi Mimsin'e açıldı
‘İlim Müslüman'ın yitik malıdır. Nerede bulursa onu almak zorundadır.’ Hadisini hatırlatan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de AK Parti hükümetleri olarak eğitime önem verdiklerini belirterek, ‘Evlatlarımızı yetiştireceğiz. Onlar da inşallah bilgiyle donandıktan sonra bizlere hizmet edecekler. Eğer siz kısa sürede verim almak istiyorsanız buğday ekin, senenin sonunda ürün alırsınız. Veyahut da bir kayısı, elma, erik üretmek istiyorsanız bir fidan dikin. İki üç sene sonra mutlaka meyve alırsınız. Ama insana yapılan yatırım biraz zaman alır. Onun üzerine titrendiği zaman onun vereceği verim doğrusu hepsinden binlerce kat fazladır. Bu insanın hem dünyasını hem de ahiretini kurtarır. Biz de evlatlarımızı yetiştirirsek onlar bilgili olursa, onlar kültürlü olursa, onlar çağı tanırlar, değişimi yakalarlar. Ve bu millet geleceğe hazırlamak için gayret ederlerse önümüz aydınlık olur. Allah'ın izniyle. O yüzdendir ki yıllardır bizler de hükümet olarak eğitime gerektiği kadar önem veriyoruz ve büyük yatırımlar yapıyoruz. 2002 yılında iktidara geldiğimizde eğitime ayırdığımız bütçe 10 milyardı. Sadece on milyar… Ben geçenlerde bir törene giderken Milli Eğitim Bakanı'mızı aradım. Milli Eğitim’e ayrılan bütçe bir buçuk trilyon olduğunu söyledi. 800 binden fazla öğretmen atamışlar. Ve  197 milyon ders kitabı önceden basılıyor. Çocukların sıraları üzerine konuyor. Biz liseye giderken bir üst sınıftaki ağabeylerin kitaplarını yarı fiyata satın almaya uğraşırdık. Kitaplarda olmazdı. Bazen bir iki ay geçirdi hala kitabımız olmadı. Şimdi hepsi temin de ediliyor. Derslik başına düşen öğrenci sayısı neredeyse yarıya düşmüş. Eğitimin önemi büyük.  Biz de elimizden geleni, bu konuda, inşallah hep birlikte yapalım.’ diye konuştu.