12 hedeften 7'sinde yüzde yüze ulaştı!

Kayseri Üniversitesi 2020-2024 Strateji Planı kapsamında 2023 yılı performans değerlendirmeleri açıklandı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

12 hedeften 7'sinde yüzde yüze ulaştı!

Kayseri Üniversitesi 2020-2024 Strateji Planı kapsamında 2023 yılı performans değerlendirmeleri açıklandı. Yapılan yapılandırmaya göre, 12 hedeften 7'sinde hedeflenen performans artışına %100 ulaşılırken, 5 hedefe ise %100 gerçekleşme sağlanamadı.

12 hedeften 7'sinde yüzde yüze ulaştı!

Eğitim ve Öğretim Kalitesini Geliştirerek İhtiyaç Duyulan Nitelikli İnsan Gücünü Yetiştirmek kriterinde yer alan ‘Öğrenme ve sosyal yaşam ortamları geliştirerek, öğrencilerin akademik ve bireysel gelişimini desteklemek’, ‘Öğretim programlarının etkinlik ve verimliliklerini artırmak’ ve ‘Öğretimi derslik dışına taşımak ve deneyimsel yöntemleri geliştirmek’ yüzde 100 gerçekleştirme sağlanırken, Öğretim elemanlarının niteliğini geliştirmek yüzde 97 ve Öğrenci değişim programları için altyapı oluşturmak ise yüzde 60 oranında kaldı. 

Üniversitenin Değişen Koşullara Uyumunu Sağlayacak Kurumsal Kapasite ve Kültür Altyapısını Oluşturmak kriterinde yer alan ‘Üniversitenin tanınırlığını artırmak’, ‘Yerleşkelerin altyapı ve fiziksel olanaklarını iyileştirmek’, ‘Yönetim bilişim alt yapısını oluşturmak’, ‘Aidiyet ve bağlılık duygusunu geliştirmek’ de yüzde 100 gerçekleştirme sağlandı.

Toplumun Farklı Kesimleri İle İş Birliği İçerisinde Girişimci Ve Proje Odaklı Çalışmayı Benimsemek ve Akademik Faaliyetlerde Bulunmak kriterinde yer alan ‘Öğretim elemanlarının akademik faaliyetlerinin sayısını artırmak’ yüzde 91, Proje üretme kültürünü oluşturmak ve yaygınlaştırmak' yüzde 93, ‘Üniversitenin üretme potansiyelini ekonominin ve toplumun yararına sunmak' yüzde 96 oranında kaldı.

Konuyla ilgili Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Kurtuluş Karamustafa şu açıklamada bulundu; “Stratejik Planımızda yer alan 12 hedeften 7’sine ilişkin performans göstergelerinin 2023 yılı gerçekleşme oranı %100 olup, 5 hedef açısından da %100 gerçekleşme oranına ulaşılamamıştır. Performans göstergesi göreceli olarak düşük kalan “öğrenci değişim programları için altyapı oluşturmak” hedefimize yönelik çalışmalarımıza daha da yoğunlaşarak, bu hedefimizin de performans göstergesinin daha üst düzeylere çıkarılması için gerekli gayreti göstereceğiz. Emeği geçen tüm mensuplarımıza teşekkür ederken, kendilerini tebrik ediyorum. Her şey geleceğimiz olan gençlerimiz için.”

12 hedeften 7'sinde yüzde yüze ulaştı!