11 ilçede MHP yok!

31 Mart 2024 yerel seçimleri için partiler, belediye meclis üyesi adaylarını seçim kurullarına teslim etti. MHP seçmeni 11 ilçede MHP'yi bulamayacak! Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

11 ilçede MHP yok!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

31 Mart 2024 yerel seçimleri için belediye başkan adayları çalışmalarını sürdürürken, dün partiler belediye meclis üyelikleri için adaylarını seçim kurullarına teslim etti. 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in açıklamalarının ardından Millet İttifakı dağılırken, Cumhur İttifakı’nın omurgasını oluşturan AK Parti ve MHP ittifakı yerel seçimlerde de birlikte girme kararlılığını ortaya koydu.

11 ilçede MHP yok!

Bunun neticesinde Kayseri’de 11 ilçe ve Büyükşehir Belediyesi’ne AK Partili adaylar gösterilirken, MHP mevcut belediye başkanlarının yanı sıra Bünyan’da da kendi adayı ile seçimlere girecek. AK Partili adayların yarıştığı ilçelerde MHP’li belediye meclis üyesi adayları AK Parti listelerinde yer alırken, MHP’li belediye başkan adayların olduğu ilçelerde de AK Partili isimler MHP listelerinden seçime girecek. Yani MHP seçmeni 11 ilçe ve Büyükşehir oy pusulasında üç hilali göremezken, AK Parti seçmeni 5 ilçede partilerinin amblemini seçim pusulasında göremeyecek.