'104. yılını kutlamanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz'

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, '19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışıyla başlayan kurtuluş mücadelesi tarihin tozlu sayfalarında bırakılmak istenen bir milletin şahlanarak, küllerinden yeniden doğuşuna giden yoldaki ilk adımdır.' dedi.

'104. yılını kutlamanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 104. Yıl dönümünü kutlayan bir mesaj yayımladı. Çiçek mesajında, “Aziz Türk Milletinin bağımsızlık umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı tarih olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. yılını kutlamanın mutluluğu ve gururunu yaşamaktayız. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışıyla başlayan kurtuluş mücadelesi; tarihin tozlu sayfalarında bırakılmak istenen bir milletin şahlanarak, küllerinden yeniden doğuşuna giden yoldaki ilk adımdır. 
19 Mayıs’ı gençlerimize bayram olarak armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.’ sözüyle gençlerimize duyduğu güveni ve onlara olan inancını vurgulamıştır.
Gençler, bir milletin geleceğidir. Gençlere inanan, onlara değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, kişilikli ve özverili kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe güvenle bakabilirler. 

Sevgili gençler;
Vatanımızı canından üstün tutan ecdadımızın verdiği mücadeleler ve büyük fedakârlıklar sonucu kurulan Cumhuriyetimiz, sizlere emanettir. Bu emaneti korumak, daha ileri noktalara taşımak, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için çok çalışmalısınız. İdeallerinin peşinden kararlılıkla giden, güçlü, dinamik, özgüvenli, milli ve manevi değerlere sahip gençler olarak yetişmeniz en büyük arzumuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle, Aziz milletimizin, sevgili gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşımızın bütün kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi, vefat eden gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle yâd ediyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum.” ifadelerini kullandı.