'100 nüfusluk köyün adı bundan sonra çok duyulacak'

Kocasinan Belediyesi tarafından faaliyete geçirilen projelerden biri olan 'Köyümde Hayat Var' projesine pilot bölge olarak Beydeğirmeni köyü seçildi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'100 nüfusluk köyün adı bundan sonra çok duyulacak'

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar, 'Tarihe not düşün; 100 nüfusluk köyün adı bundan sonra çok duyulacak. Pilot bölgemiz Beydeğirmeni'nde tarım ve hayvancılık konusunda atılımı başlattık. Bundan böyle çiftçilerimiz; özellikle genç çiftçilerimiz 'Köyümde Hayat Var' diyecek" dedi.

'100 nüfusluk köyün adı bundan sonra çok duyulacak'

Kocasinan Belediyesi tarafından faaliyete geçirilen projelerden biri olan 'Köyümde Hayat Var' projesine pilot bölge olarak Beydeğirmeni köyü seçildi. Proje kapsamında Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar ve Kayseri İl Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav ve Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş mahalleyi ziyaret etti.

'100 nüfusluk köyün adı bundan sonra çok duyulacak'

Mahallede açıklamada bulunan Başkan Çolakbayraktar proje ile ilgili şunları söyledi; "Beydeğirmen Mahallesindeyiz, Allah nasip ederse 'Köyümde Hayat Var' projesinin ilk başlangıç noktası besi ve hayvancılık bölgesi olarak pilot bölge olarak buradan başlatacağız. Hep beraber el ele vererek bu bölgeden başlayacak olan tarım atılımımızda Allah nasip ederse daha fazla bir şekilde tarımsal alt yapıyı güçlendirecek hayvancılığı gerek besi gerekse süt hayvancılığını artıracak şekilde bu çalışmaları artıracağız. Daha fazla nitelikli tarım ürünlerinin üretildiği bir Kocasinan bölgesi bir Kayseri bölgesi ana hedefimiz. Bugün burada Beydeğirmeni'nden başlattığımız 'Köyümde Hayat Var' projesinde daha fazla gençleri çiftçiliğin içerisinde yer almalarını sağlayarak tarımsal üretimin alt yapısını güçlendirmenin gayreti içersindeyiz. Hayırlı olsun, bereketli olsun" dedi.