Sosyal medyayı sallayan iddialara Başkandan yanıt!

Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı söylentileri ve bu gerekçeyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddialarına yanıt gecikmedi. Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Kayseri Bölge Başkanı İbrahim Polat Kayseri Olay haber merkezine konuştu. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Sosyal medyayı sallayan iddialara Başkandan yanıt!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Döviz kurlarındaki artış, uluslararası petrol fiyatlarındaki dalgalanma gibi sebeplerin art arda gelmesiyle akaryakıt fiyatlarında da artışa neden olmuştu. Peş peşe gelen zamlar karşısında vatandaşı endişelendirirken, dün ortaya atılan bir iddia gündeme bomba gibi düştü. Sosyal medyada gündeme gelen iddiada benzin ve mazota yapılan zamların 31 Mart yerel seçimlerinin ardından daha da artacağı hatta fiyatların üç haneli rakamlara çıkacağı ve bu nedenle akaryakıt dağıtım şirketlerinin bayilerden 2024 yılı sonuna kadar fiyat tabelalarını 3 haneli olacak şekilde yenilemelerini istediği söylentisi kısa sürede ses getirdi. 

Sosyal medyayı sallayan iddialara Başkandan yanıt!

İddialar yanıt ise gecikmedi. Konuya ilişkin Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Kayseri Bölge Başkanı İbrahim Polat, Kayseri Olay haber merkezine özel açıklamalarda bulundu. Başkan Polat, böyle bir durumun kesinlikle söz konusu olmadığını ifade ederek, “İddialar tamamen asılsızdır. Şirketlerin böyle bir isteği asla olmamıştır. Vatandaşlarımız lütfen duyarlı olsunlar. Sosyal medyada yer alan her bilgi doğru olmuyor. Resmi bir açıklama yoksa lütfen inanmayın. Gerekli açıklamalar yetkili makamlar tarafından zaten yapılır ve yapılıyor.” dedi. 

Sosyal medyayı sallayan iddialara Başkandan yanıt!

Yine İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi yaptığı sosyal medya paylaşımı ile iddiaları yalanlamış ve “Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, ‘Akaryakıt dağıtım şirketleri, bayilerinden yılsonuna kadar fiyat tabelalarını 3 haneli olacak şekilde yenilemelerini istedi.’ iddiası doğru değildir.” denilmişti.

Sosyal medyayı sallayan iddialara Başkandan yanıt!