Keşfetmeye hazır mısınız? Öğrencilere kaynak hazinesi hizmete girdi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın tarafından Kayseri'deki öğrencilere de zengin bir kaynak sunacak olan 'Dijital Öğrenme Köprüsü' hizmete girdi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Keşfetmeye hazır mısınız? Öğrencilere kaynak hazinesi hizmete girdi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Kayserili lise öğrencilerine fayda sağlayacak uygulaması “Dijital Öğrenme Köprüsü” hizmete girdi.

Araştırma ve bilgi edinme süreçlerinde lise öğrencilerinin çevrim içi platformlar ve dijital araçları kullanmalarını teşvik etmek, güncel ve doğru bilgilere kolay erişimini sağlamak amacıyla “Dijital Öğrenme Köprüsü” hizmete sunuldu. 

“Dijital Öğrenme Köprüsü” uygulamasında Dijital Kütüphaneler, Gazete Arşivleri ve Yayınları, Akademik Araştırma Siteleri, Çevrim İçi Kurslar ve Dersler, İstatistik Veri Kanalları yer alıyor.

Keşfetmeye hazır mısınız? Öğrencilere kaynak hazinesi hizmete girdi

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, öğrencilerin derslerinde, araştırmalarında ve proje çalışmalarında kullanabilecekleri faydalı web sitelerinin yer aldığı "Dijital Öğrenme Köprüsü"nü hazırladı. Bu köprü, akademik araştırmalar için istatistiksel verilere erişim sağlayan dijital kaynakları içeriyor.

"Dijital Öğrenme Köprüsü", dört bölümden oluşuyor:

  • Dijital Kütüphaneler, Gazete Arşivleri ve Yayımlar: Bu bölümde, Türkiye ve dünya genelindeki gazetelerin arşivleri taranarak tarihsel içeriklere erişim sağlanıyor. Ayrıca dijital kütüphanelerdeki eserler, ansiklopediler ve dergiler de bu bölümde yer alıyor.
  • Akademik Araştırma Siteleri: Fen ve sosyal bilimler alanlarında yapılan çalışma ve projeler için faydalı linkler sunuluyor.
  • Çevrim İçi Kurslar ve Dersler: Bu bölümde, geniş bir yelpazedeki yerli ve yabancı çevrim içi kurslara ve derslere erişim sağlanıyor. Ayrıca önde gelen üniversitelerin sunduğu açık kaynaklı derslere de erişim imkanı bulunuyor.
  • İstatistiki Veri Kanalları: Bu bölüm, istatistiksel verilere ihtiyaç duyulduğunda kullanılabilecek yerli ve yabancı kaynakları içeriyor.

"Dijital Öğrenme Köprüsü"nde yer alan bazı önemli yerli linkler arasında Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi, Türk Tarih Kurumu, Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi, İstanbul Üniversitesi Gazeteden Tarihe Bakış, YÖK Tez Merkezi, Dergipark, BTK Akademi, HEMBA, Bilgeiş, TÜİK İstatistik Veri Portalı, TÜBİTAK, TUSAŞ, ASELSAN, Yeşilay gibi kurumlar bulunuyor. Yabancı kaynaklar arasında ise edX, Internet Encyclopedia of Philosophy, Google Data Search, Google Akademik, Science.gov, Europeana, Azerbaijan National Library, OECD Data gibi önemli platformlar yer alıyor.

"Dijital Öğrenme Köprüsü", öğretmenlerin farklı alanlarda gerçekleştirecekleri çalışma ve projelerde de kullanabilecekleri zengin bir kaynak havuzu sunuyor. Ayrıca, sürekli olarak güncellenerek ve zenginleştirilerek daha fazla kaynağa erişim sağlanması hedefleniyor.