Kayseri'de 9 kişi öldü! Acı bilanço

Kayseri'de meydana gelen trafik kazaları ile ilgili acı bilanço! En çok kazalara karışan araçlar hangi türden. Kazalarda yayaların mı sürücülerin mi kusurları fazla? En çok meydana gelen trafik kazası şekli hangisi? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de 9 kişi öldü! Acı bilanço
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de geçtiğimiz Nisan ayında meydana gelen trafik kazalarının acı bilançosu ortaya çıktı. Kazalarda 777 kişi de yaralandı. Emniyet Müdürlüğü'nün verilerine göre, Kayseri’de geçtiğimiz Nisan ayında 407 ölümlü ve yaralamalı trafik kazası meydana geldi. Yine kentte 382 maddi hasarlı kaza yaşandı. 

Kayseri'de 9 kişi öldü! Acı bilanço

Kentte geçtiğimiz Nisan ayı içerisinde farklı bölgelerde meydana gelen trafik kazalarında 9 kişi hayatını kaybetti. 

En çok kazaya karışan araç türleri!

Ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarına karışan araçların türlerine bakıldığında ise ilk sırada 17 bin 923 kaza ile otomobil gelirken, 4 bin 850 ile kamyonet ikinci sırada yer aldı. Üçüncü sırada ise 7 bin 939 ile motosiklet yer aldı. Dördüncü sırada 2 bin 792 Motorlu Bisiklet yer alırken, 769 ile minibüsün karıştığı kazalarda beşinci sırada yer aldı. 

Kazalara neden olan kusurlar neler?

Nisan ayında meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı  kazalara neden olan sürücü kusurlarına bakıldığında ise ilk sırada 8 bin 862 kaza ile araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamak yer aldı. İkinci sırada 3 bin 913 ile kavşak, geçit ve kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uymamak, üçüncü sırada ise 2 bin 264 ile şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymamak yer aldı.

Kayseri'de 9 kişi öldü! Acı bilanço

En çok sürücü mü, yaya hatası mı kazalara neden oluyor?

Ülke genelinde ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarına neden olan unsurlara bakıldığında ise ilk sırada 24 bin 366 ile sürücü, 2 bin 337 ile yayalar yer aldı.  

Kayseri'de 9 kişi öldü! Acı bilanço

En çok meydana gelen trafik kazası şekli!

Kazaların oluş şekli sıralamasında da en çok meydana gelen kaza şekli yandan çarpma. Nisan ayında ülke genelinde meydana gelen kazaların 7.822’si yandan çarpma şeklinde ortaya çıkarken, 3.427’si yayaya çarpma, 2.355’i arkadan çarpma şeklinde oldu.