CHP resmen birinci parti

Yüksek Seçim Kurulu 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nin kesin sonucunu açıkladı. 30 Büyükşehirden 14'ünü kazanan CHP resmi sonuçların açıklanmasıyla yerel seçimlerde birinci parti oldu. Aralarında Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde bulunduğu 7 seçim bölgesinde ise seçimler 2 Haziran 2024 tarihinde yenilenecek. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

CHP resmen birinci parti
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye 31 Mart 2024 tarihinde sandık başına giderek yerel yönetimlerde mahallesini, beldesini, ilçesini ve ilini kimin yöneteceğini oyladı. Kayseri’de AK Parti’nin zaferle ayrıldığı yerel seçimlerle ilgili Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, kesin sonuçları açıkladı.  Yener’in açıkladığı veriler doğrultusunda Adalet ve Kalkınma Partisi kuruluşundan bugüne ilk kez bir seçimde ikinci parti olarak çıkarken, birinciliği CHP aldı. 


Buna göre; 30 büyükşehirde Adalet ve Kalkınma Partisi aralarında Kayseri’nin de bulunduğu 12 ili kazanırken; Yeniden Refah Partisi 1, Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi 3, Cumhuriyet Halk Partisi 14, büyükşehir belediye başkanlığı kazandı. 


Büyükşehir statüsünde olmayan 51 il belediye başkanlığında ise Adalet ve Kalkınma Partisi 12, İyi Parti 1, Büyük Birlik Partisi 1, Yeniden Refah Partisi 1, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi 7, Cumhuriyet Halk Partisi 21, Milliyetçi Hareket Partisi 8, belediye başkanlığını kazandı. 
919 ilçede ise partilerin kazandığı ilçe şöyle: 346 Adalet ve Kalkınma Partisi, 22 İyi Parti, 1 Sol Parti, 13 Büyük Birlik Partisi, 1 Demokratik Sol Parti, 37 Yeniden Refah Partisi, 57 Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, 314 Cumhuriyet Halk Partisi, 2 Demokrat Parti, 114 Milliyetçi Hareket Partisi, 1 Türkiye İşçi Partisi, 1 Demokrasi ve Atılım Partisi, 1 Saadet Partisi. 9 ilçede ise bağımsız adaylar sandıktan zaferle ayrıldı. 

7 seçim bölgesinde seçimler yenilenecek

YSK’nın daha önce verdiği karar doğrultusunda aralarında Kayseri’nin Pınarbaşı Belediye Başkanlığı’nın yanı sıra Şanlıurfa’nın Hilvan, Aksaray’ın Güzelyurt ilçeleri ile Sivas Yıldızeli- Güneykaya, Kırklareli Lüleburgaz-Büyükkarıştıran, Tunceli Mazgirt-Akpazarı ve Aksaray Merkez-Sağlık beldelerinde belediye başkanlığı seçimleri 2 Haziran Pazar günü yenilenecek.