Kadınlarda ve erkeklerde en fazla görülen kanser türleri hangileri?

Kanser son yıllarda artarak sağlığı tehdit etmeye devam ediyor. Peki, kadınlarda ve erkeklerde en fazla görülen kanser türleri hangileri? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kadınlarda ve erkeklerde en fazla görülen kanser türleri hangileri?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kanser hayatı tehdit etmeye devam ediyor. Kısa adı DSÖ olan Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre habis tümör ya da ur olarak ifade edilen kanser hastalığında oranların sabit kalması halinde 2040 yılına kadar dünya çapında 28 milyon vakanın ortaya çıkması bekleniyor. Bu artış oranının erkeklerde yüzde 60,6, kadınlarda ise yüzde 48,8 olmasıbekleniyor. Dünyada ikinci en sık ölüm nedeni olarak bilinen kanser hastalığında her yıl 734 bin kişiye teşhis konuluyor. Yapılan bazı araçtırmalara göre de dünyada her 6 ölümden biri kanser nedeniyle ortaya çıkıyor. Kayseri Şehir Hastanesi Radyasyon Onkoloji Bölümünde görevli Doç. Dr. Yasemin Cihan, yeme alışkanlıkları, obezite, sigara ve alkol kullanımına dikkat çekerek, diğer hastalıklarda olduğu gibi kanserde de erken teşhisin önemine dikkat çekti. Cihan, ülkemizde uygulanan tarama programlarına da dikkat çekti. Cihan, kanserin tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu belirtti. 

Kadınlarda ve erkeklerde en fazla görülen kanser türleri hangileri?

Kadınlarda ve erkeklerde en çok görülen kanser türleri hangileri?

Diğer yandan Kayseri'de faaliyet gösteren Melikgazi Hastanesi yetkilileri bu konuya dikkat çekti. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada kadınlarda en sık görülen kanser türleri şu şekilde: Meme kanseri, Kolorektal (kalın bağırsak ve rektum) Kanser, Rahim Kanseri, Akciğer Kanseri, Over (yumurtalık) kanseri, Tiroid Kanseri.

Erkeklerde en fazla görülen kanser türleri!

Erkeklerde en sık görülen kanser türleri ise şu şekilde: Prostat Kanseri, Akciğer Kanseri, Kolorektal (kalın bağırsak ve rektum) Kanser, Mesane Kanseri, Deri Kanseri (melanom dahil) ve Mide Kanseri.