Hafta sonu bir dönem Kayserispor’da yöneticilik de yapan Kayseri İl Özel İdaresi’nin eski Genel Sekreteri Mustafa Atsız ile ilgili bir duruşmayı haberleştirdim.
Mahkeme heyeti duruşma tarihini ileri bir tarihe attı
Bugünkü konumuz Atsız’ın yargılandığı o dava değil, mahkeme tutanaklarına yansıyan Kayserisopr detayı…
Atsız’ın davasında Kayserispor’un adı Atsız’ın Kayseri İl Özel İdaresi Genel Sekteri olduğu dönemde Kayserispor’a 100 bin lira borç verdiğini ve daha sonra bunu icraya koyduğu iddiasıyla geçiyor.
Atsız ile görüştüm, “Kayserispor’a destek olması için teşvik ettiğimiz kişilerden biri İl Özel İdare’nin Vakıf Bank ile olan sözleşmesinden yararlanıp, ek ücret ödememek için Kayserispor’a yaptığı desteği bu şekilde göndermiş.” dedi.
Atsız bu parayı kendisinin göndermediğini kanıtlamak için de Kayserispor’a icra göndermiş.
Kentin önde gelenlerinin ekonomik gücü olan kişi ve kuruluşları Kayserispor’a destek olmak için teşvik ettikleri hatta bu konuda dönem dönem geniş katılımlı toplantılar yapıldığını bilmeyen yok.
Ama bu paranın Kayserispor’a aktarılma yöntemi ve sonrasındaki akıbeti herkesin bildiği sır gibi…
Yine Kayseri Şeker Fabrikası’nda Vedat Ali Özışık dönemi ile ilgili dava tutanaklarında Kayseri Şeker’den Kayserispor’a para gönderildiği ifade edilirken, bu paranın Kayserispor’un kasasına girip girmediği belli değil.
Çünkü Kayserispor, Mahkemenin bu konudaki talebine özetle “Muhasebemiz yandı” diye yanıt vermiş.
Muhasebe yandı,
İnek dağa kaçtı,
Para nerede?
Para var mı yok mu belli değil.
Kenttin en önemli markası, ortak değeri olan Kayserispor’un bu kadar muhasebe kayıtları bu düzeyde mi olmalı?
Paranın kimden geldiği belli değil.
Para geldi mi gelmedi mi belli değil.
Belli olan tek şey herhalde başkanlık yapanların verdiği para…
Çünkü günü geldiğinde başkanlar ‘Ben bu kadar para verdim” diyerek parasını geri istiyor.
Başkanlar verdiği parayı biliyor ama yönettikleri kulübe gelen parayı bilmiyor.
Başkanlar verdiği paranın peşine düşüyor ama muhasebe kayıtlarında görülmeyen paranın peşine düşmüyor.
Bu şehirde herkes Kayserispor’a gelen paraların başkanlar üzerinden Kayserispor’a aktarıldığını konuşuyor ama sonrası gelmiyor.
Bu durumda bir gariplik yok mu?