'Yahyalı'nın saat kulesi diğer ilçelerin saat kulelerini döver'

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Olay Türk TV ekranlarında yayınlanan Sansürsüz programının konuğu oldu. Yahyalı ilçe meydanına yapılan saat kulesi hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Esat Öztürk, 'On beş ilçede bulunan saat kulesini bizimki döver' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Yahyalı'nın saat kulesi diğer ilçelerin saat kulelerini döver'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Olay Türk TV ekranlarında yayınlanan Sansürsüz programına konuk oldu. Programda Gazeteciler Osman Çiftci ve Cem Atakan’ın sorularını yanıtlayan Esat Öztürk, ilçe meydanına yapılan saat kulesinin taşlarının Midyat Belediye Başkanı’ndan hediye olduğunu belirtti.

Kaymakam Mehmet Kaya’nın tayininin ardından hediye edildi

Yapılan saat kulesi için teşekkürlerini dile getiren Esat Öztürk, Midyat’a tayin olan Yahyalı eski Kaymakamı Mehmet Kaya’nın saat kulesinin yapımından haberinin olmadığını belirterek, “Dediler ki herhalde Yahyalı Kaymakamımız Midyat’a gittiğine göre bunun bir izzeti ikramı gibi algıladılar insanlarımız ama onun haberi bile yoktu. Sağ olsun Midyat Belediye Başkanımız Kaymakam Bey'le ilgili ‘Hayırlı olsun Yahyalı Kaymakamınız bizlere tayin oldu. Ondan sonra inşallah anlaşabileceğimiz yani daha doğrusu kafa kafaya verip de güzel işler yapacağımız bir Kaymakam’ dedi. Ben de gerçekten ‘Hayırlı olsun’ dedim” ifadelerine yer verdi.

'Yahyalı'nın saat kulesi diğer ilçelerin saat kulelerini döver'

Midyat Belediye Başkanı kendi cebinden ödemiş

Kaymakam’ın Midyat’a gitmesinin ardından Belediye Başkanı’nın hediye ettiğini belirten Öztürk, “Midyat Belediye Başkanımız da ‘Başkanım size inşallah bir Midyat taşıyla bir saat kulesi hediyemiz olsun’ dedi. İskelesini biz yaptık. Kaplama taşını Midyat’tan getirdik. Ama sağ olsun ben belediye başkanımıza gönülden şöyle teşekkürüm var. Midyat Belediyesi'nin bütçesinden değil kendi cebinden vererek yaptı” diye konuştu.

‘Yahyalı’nın saat kulesi diğer ilçelerin saat kulesini döver’

Yahyalı Saat Kulesi’nin diğer ilçelerde bulunanlardan daha güzel olduğunu ifade eden Başkan Öztürk, “Daha önce milletvekilliği yapmış başkanımız. Dediğimiz gibi kendi annesi adına da bir cami yaptırıyormuş. Tabii camiye göre bir devede kulak değil. Sağ olsun meydanımıza çok yakıştı. Şunu diyebilirler, ‘Ya işte herkesin kolunda saat var’ Ama her meydanda da saat var. Kayseri meydanındaki saat kulesi hariç olmak üzere. 16 tane ilçemiz var. 15 ilçede bulunan saat kulesini bizimki döver” ifadelerini kullandı.  

'Yahyalı'nın saat kulesi diğer ilçelerin saat kulelerini döver'

‘Midyat taşı Yahyalı Meydanı’na yakıştı’

Esat Öztürk, “Ama hakikaten Midyat taşı Yahyalı Meydanı'na yakıştı. Ben hayırlı olsun. Güle güle kullansınlar. İnsanlar aydınlatmasıyla zaman zaman gidiyorlar. Tur atıyorlar. Yani modası geçmiş bir güzellik değil. Bana göre kıyamete kadar modası devam edecek bir güzellik” diyerek sözlerini sonlandırdı.