Yahyalı Belediyesi'nden örnek davranış! Akülü araç teslim edildi

Kayseri'nin kırsal ilçelerinden olan Yahyalı'da vatandaşın hayatını kolaylaştırmak için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Yahyalı'da Fevziçakmak Mahallesi'nde ikamet eden Hatice Yaman'a akülü sandalyesi teslim edildi.

Yahyalı Belediyesi'nden örnek davranış! Akülü araç teslim edildi

Yahyalı Belediye Başkanı ve İHH Temsilcisi Ümit Uzun işbirliği ile engelli vatandaşa akülü aracı teslim edildi. Fevziçakmak Mahallesi’nde ikamet eden Hatice Yaman’ın talebi üzerine belediye tarafından akülü araç verildi.

Teslim töreninde konuşan Başkan Esat Öztürk, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bugün sabahın erken saatlerinde hayırlı bir işe, güzel bir başlangıca imza attık. İHH Yahyalı Temsilcimiz Ümit Uzun hocamızla birlikte Hatice Yaman kardeşimize akülü aracını teslim ettik. Bu tür destekler, sadece bir yardım değil, aynı zamanda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükselten, onları günlük hayatta daha bağımsız kılan anlamlı bir katkıdır.

Bizim için en büyük kazanç, ihtiyaç sahiplerinin dualarını almaktır. Bu dualar, maddi değerin çok ötesinde bir manevi kazançtır. Biz belediye olarak elimizden gelen her türlü imkanı seferber ediyor ve ilçemizdeki engelli kardeşlerimizin yanında olmaya devam ediyoruz.

Zaman zaman bu tür destekleri kamuoyuyla paylaşıyoruz. Bunun sebebi asla gösteriş veya riya değildir; amacımız iyiliğe teşvik etmektir. Belki bir hayırsever bu paylaşımları görür ve kendi imkanıyla bir engelli aracını ihtiyaç sahibi bir kardeşimize ulaştırmak ister. Böylece hem yardımlar çoğalır hem de toplumsal farkındalık artar.

Yahyalı Belediyesi'nden örnek davranış! Akülü araç teslim edildi

Yurt içinden ve yurt dışından gelen hayırları da hemşehrilerimizle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu vesileyle Hatice kardeşimizin ve kıymetli ailesinin dualarını almak bizim için en büyük kazançtır. Bizim yatırımımız dünyaya değil, ahirete olmalıdır; bu bilinçle belediyemizin tüm hizmetlerinde her adımı atıyoruz.

İHH Temsilcimiz Ümit Uzun hocamıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Kendisi geçtiğimiz günlerde Gazze için çok anlamlı bir kampanya düzenlemişti. Allah emeğini bereketlendirsin. Mahalle muhtarımıza da gönülden teşekkür ediyorum; birkaç kez gelip, ‘Başkanım böyle bir hemşehrimiz var, ne yapabiliriz?’ diye iletmişti. Bugün elhamdülillah, belediyemiz, muhtarlığımız ve İHH temsilciliğimizle birlikte üçlü bir güzelliğe imza attık.”

Akülü aracını teslim alan Hatice Yaman, duygularını şöyle dile getirdi:

“Başkanımıza, İHH temsilcimize ve mahalle muhtarımıza çok teşekkür ediyorum. Bugün bana verdikleri bu akülü araç hayatımı çok kolaylaştıracak. Artık daha özgürce dolaşabileceğim ve günlük işlerimi daha rahat yapabileceğim. Allah hepsinden razı olsun, dualarımız onlarla birlikte.”

Yahyalı Belediyesi’nin gerçekleştirdiği bu anlamlı destek, ilçe halkı tarafından takdirle karşılandı ve sosyal dayanışmanın güzel bir örneği olarak değerlendirildi.