XSKAY'de zorlu hafta: Üç şirket hariç hepsi kayıpta
Borsa İstanbul'daki genel düşüş atmosferi Kayseri Şehir Endeksi'ni (XSKAY) de etkilemeye devam ediyor. Endeks haftayı 26.720 puandan kapattı. Detaylar Kayseri Olay'da
Kayseri Şehir Endeksi (XSKAY), geçtiğimiz haftayı 26.720 puanla tamamlayarak zorlu bir dönemi geride bıraktı. Haftaya 27.783 puandan başlayan endeks, hafta içinde en düşük 26.639 puanı görürken, en yüksek 28.092 puana ulaştı. Borsa genelindeki düşüş eğilimine paralel olarak Kayseri şirketleri de olumsuz etkilense de, endeks son işlem gününde %0.23 oranında değer kazanarak kapanış yapmayı başardı.
Borsa İstanbul'daki genel düşüş atmosferi, Kayseri Şehir Endeksi'ni oluşturan 11 şirketi de etkiledi. Bu zorlu haftada pozitif bölgede kapanış yapmayı başaran sadece üç şirket oldu: Oylum Sınai Yatırımlar (OYLUM), Karsu Tekstil San. Ve Tic. A.Ş. (KRTEK) ve Lüks Kadife Tic. ve San. (LUKS).
Haftanın en çok değer kazanan şirketi Oylum Sınai Yatırımlar (OYLUM) oldu. Şirket, haftalık bazda %12.99'luk dikkat çekici bir değer artışı kaydetti. Diğer pozitif performans gösteren şirketlerden Lüks Kadife Tic. ve San. (LUKS) %1.84 oranında yükselirken, Karsu Tekstil San. ve Tic. A.Ş. (KRTEK) ise %1.63'lük bir artışla haftayı tamamladı.
Diğer Kayserili şirketlerin haftalık performansları ise çoğunlukla düşüş yönlü oldu. Bu şirketlerin haftalık değer değişimleri şöyle sıralandı:
- Ayen Enerji (AYEN): % -0.52
- Erbosan Erciyas Boru (ERBOS): % -3.47
- Yataş (YATAS): % -1.70
- Temapol (TMPOL): % -1.93
- Formet Metal (FORMT): % -11.56
- Rainbow Polikarbonat San. Tic. (RNPOL): % -5.09
- Kayseri Şeker Fabrikası (KAYSE): % -2.79
- Mega Metal (MEGMT): % -4.43