Ünlü şarkıcıdan 'Cos'lu Kayseri mantısı tarifi!
Kayseri'de geçtiğimiz günlerde düzenlenen Kültür Yolu Festivali'ne katılan ünlü şarkıcı Bengü, mantı tarifi verdi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz haberimizde.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kayseri’de organize edilen Kültür Yolu Festivali 06-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi. Birbirinden renkli ve eğlenceli anlara sahne olan festivalde yıldızlar geçidi yaşandı.
Bengü, kulakların pasını sildi
Ünlü isimler Kayser’deki festivalde birbirinden güzel eserlerini seslendirerek, Kayserililere unutulmaz anlar yaşattı. Festivalde sahneye çıkan Bengü de adeta kulakların pasını sildi. Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde on binlerce kişiye unutulmaz anlar yaşatan Bengü, konser öncesi de soruları yanıtladı. Bengü, Kayseri mantısı tarifi de verdi.
Cos sesi gelecek
Geleneksel haşlama mantıyı sevdiğini söyleyen Bengü, “Kayserililer mazur görsün ama ben ufak bir tarif vereyim” dedi. Bengü, “Mantıyı haşlama seviyorum. Haşladık, ağzımda sulandı. Üstüne böyle güzel bir sarımsaklı yoğurt ekledik. Ondan sonra kırmızı toz biberle tereyağında onu böyle bir yaktık. Bir ‘cos’ sesi çıkacak. O ses çıkmalı ve duymalıyız. Son üzerine kim ne isterse acısı, nanesi, pul biberi hepsiyle beraber afiyet olsun.” ifadelerini kullandı.