'Terörsüz bir Türkiye, bir kişinin özgürlüğüne yahut umut hakkı talebine indirgenemez'

Diyarbakır'da 'Özgürlüğün Önderiyle Özgür Yaşama' yürüyüşüne tepki gösterdi. DEVA Partisi Kayseri İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'Terörist başı Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü talebiyle organize edilen bu yürüyüş, terörsüz Türkiye sürecini tek bir şahsa indirgemektedir. Terörsüz bir Türkiye, bir kişinin özgürlüğüne yahut umut hakkı talebine indirgenemez.' denildi.

'Terörsüz bir Türkiye, bir kişinin özgürlüğüne yahut umut hakkı talebine indirgenemez'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Demokrasi ve Atılım Partisi Kayseri İl Başkanlığı tarafından, Diyarbakır’da düzenlenen “Özgürlüğün Önderiyle Özgür Yaşama” temalı yürüyüşe tepki gösterildi. 

İl Başkanlığından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; 

“Demokrasi ve Atılım Partisi Kayseri İl Başkanlığı olarak, dün (18 Ekim 2025) Diyarbakır şehrimizde gerçekleştirilen ‘Özgür Yaşama’ temalı yürüyüşü ve ilgili gelişmeleri hassasiyetle ve dikkatle takip ettik. 
Mezkur eylem, ülkemizin hassas bir dönemden geçtiği sırada, Partimizin ‘ihtiyatlı iyimserlikle’ yaklaştığı terörsüz Türkiye sürecini derinden yaralayan unsurlar içermektedir. DEVA Partisi olarak, her zaman demokrasinin, hukukun üstünlüğünün ve birlik beraberliğin savunucusu olduk. İlkelerimiz doğrultusunda sesimizi yükseltmek, ülkemizin huzur dolu geleceği için sorumluluğumuzu yerine getirmek ve Kayserili hemşehrilerimizin sesi olmak amacıyla iş bu açıklamayı yayınlama zaruretimiz doğmuştur.

Öncelikle vurgulamak isteriz ki, terörsüz bir Türkiye hayali hepimizin ortak arzusudur. Bu hedefe ulaşmak, ancak hukukun, adaletin ve insan haklarının rehberliğinde mümkün olabilir. Ne var ki, terörist başı Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü talebiyle organize edilen bu yürüyüş, terörsüz Türkiye sürecini tek bir şahsa indirgemektedir. Terörsüz bir Türkiye, bir kişinin özgürlüğüne yahut umut hakkı talebine indirgenemez; bu, milyonlarca vatandaşımızın acısını, şehitlerimizin hatırasını ve devletin egemenliğini yok sayan bir yaklaşımın ürünüdür. 

PKK terör örgütünün kurucusu ve elebaşı olarak mahkum edilmiş bir ismin özgürlüğünü merkeze alan bir kampanya, barışın değil, maalesef fikren ayrışmanın tohumlarını ekmektedir. 

DEVA Partisi Kayseri İl Başkanlığı olarak, gerçek bir barışın ancak silahsızlanma ve toplumsal uzlaşıyla inşa edileceğine inanıyoruz. Bu süreci, bir kişinin kaderine bağlamak, hepimizi geriye götürecektir.

Ayrıca mevcut terörle mücadele yasaları halen daha yürürlükteyken bu yasaların öngördüğü fiiller –terör propagandası, örgüt simgelerinin kullanımı ve şiddet çağrısı içeren eylemler– görmezden gelinemez.
Yürüyüş sırasında terörist başı Abdullah Öcalan'ın devasa posterinin açılması, havai fişekler ateşlenmesi ve kanuna aykırı sloganlar atılması, açıkça bu yasalara aykırı unsurlar barındırmaktadır.

Hukuk devleti ilkesine bağlı DEVA Partisi’nin Kayseri İl Başkanlığı olarak, bu fiillerin soruşturulmasını ve gerekli yaptırımların uygulanmasını talep ediyoruz.”