Son dakika! Hamas'tan ateşkes açıklaması

Hamas, İsrail ile aylardır süren çatışmaların sona erdiğini ve bölgede kalıcı bir ateşkesin başladığını resmen duyurdu.

Son dakika! Hamas'tan ateşkes açıklaması

Hamas, İsrail ile aylardır süren çatışmaların sona erdiğini ve bölgede kalıcı bir ateşkesin başladığını resmen duyurdu. Yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’ndeki çatışma durumunun tamamen bittiği ve ateşkesin devamlılığı konusunda uluslararası garantilerin alındığı belirtildi.

Hareketin Gazze'deki lideri Halil el-Hayye, konuyla ilgili önemli bir açıklama yaparak, arabulucu ülkelerden ve özellikle ABD’den kalıcı savaşın sonuna ilişkin net garantiler aldıklarını bildirdi.

İnsani yardımlar ve geçişler için kritik önem taşıyan Refah Sınır Kapısı’nın çift taraflı olarak açılacağı kaydedildi. Kapının açılması, Gazze’ye yardım akışının hızlanması için büyük önem taşıyor.