Şehrin Kutup Yıldızı Talas 2025'i böyle geçirdi
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, basın mensuplarıyla bir araya gelerek 2025 yılının değerlendirmesini yaptı. 410 milyon liralık bütçenin yüzde 70'inin yatırımlara gittiğini ifade eden Yalçın, 'Talas, Kayseri'nin gece gündüz yükünü taşıyan, şehre yön veren bir kutup yıldızıdır.' dedi. Ayrıntılar Kayseri Olay haberde…
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talas Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirdiği basın toplantısında 2025 yılı faaliyetleri hakkında bilgi vererek, yeni dönemde hayata geçirmeyi planladıkları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Kayseri’nin bir büyükşehir olmasına karşılık büyükşehirlere has dezavantajları yaşamadığının altını çizen Yalçın, kentlerin artık iki kadının sokaklarında güvenle dolaşabildiği yerler olduğunu belirterek, “Talas, Kayseri’nin gece gündüz yükünü taşıyan, şehre yön veren bir kutup yıldızıdır" dedi.
Talas’ta hayata geçirilen 100 bin metrekarelik Talas Millet Bahçesi’nin proje yarışmasıyla belirlenen tek millet bahçesi olduğuna dikkat çeken Yalçın, "Bu projeyle iki önemli kazanım elde ettik. Birincisi, bu alanı beton yığını olmaktan kurtarıp millet bahçesine dönüştürdük. İkincisi ise Talas’ın endemik bitkilerinin yer aldığı, aynı zamanda karbon yutak alanı olan çok özel bir yaşam alanı oluşturduk" dedi. Yalçın, buranın toplu konut alanı olarak planladığını ancak girişimler sonucu mesire alanını olduğunu belirterek, projenin 30 milyon liraya mal olması planlanırken yapılan ek hizmetlerle 180 milyon liraya ulaştığını da sözlerine ekledi.
Mesire alanından 7/24 Kütüphaneye
Şehrin 50 ve daha sonrası yıllarını planladıklarını belirten Yalçın, Talas Belediye tarafından geniş bir yelpazede sunulan hizmetler hakkında bilgi verdi. Zincidere 100. Yıl Mesire Alanı’nı geçtiğimiz yıl 132 bin 400 araçla toplam 374 bin 568 kişinin ziyaret ettiğini söyleyen Yalçın, Ankara’da gerçekleştirdiği görüşmeler sonrasında Zincidere 100. Yıl Mesire Alanı’nın yanında Komando Tugayı'na tahsisli 180 bin metre karenin de bu alana kazandırıldığını söyledi. Sahaflar Çarşısı ve Kar Tanesi Gelinlik Evi’nden kentsel dönüşüm çalışmalarına, acil durum konteynerlerinden ilçeye kazandırılan okul ve sosyal merkezlere kadar birçok anlatan Yalçın, Şeffaf Oda, Türkçe Sokağı, Belediye Mahallemizde uygulaması, Pati Evi Doğal Yaşam Alanı, TEKNOFEST 2025 Türkiye Şampiyonluğu, futbolda U 15 Türkiye Şampiyonluğu, yeşil alanlar ve kütüphanelere ise ayrı birer başlık açtı.
Başkan Yalçın, 2025 yılı belediye bütçesinin 410 milyon lira olduğunu belirterek, bütçenin yaklaşık yüzde 70’inin yatırımlara harcandığını ifade etti.
2026 asfalt ve çiçek yılı olacak
Toplantıda 2026 yılına yönelik projelere de değinen Başkan Yalçın, yeni dönemi "2026 yılı asfalt ve çiçek yılı olacak" dedikten sonra, Alzheimer Yaşlı Bakım Merkezi, Mobil Çanakkale Müzesi ve Tıpkıbasım Kur’an-ı Kerim Müzesi, İklim ve Çevre Müzesi gibi konularda bilgiler sundu. Toplantının son bölümünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Yalçın, Talas’ın Kapadokya ve Erciyes ile birlikte güçlü bir turizm hattı oluşturarak ‘altın oran’ yakalaması gerektiğini dile getirdi.
