Şehit asker KHK mağduru çıktı! CHP İl Başkanı Özer iktidara yüklendi: Şehidimiz size hakkını helal etti mi?

PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşen Er Zekeriya Altunok'un, FETÖ soruşturması kapsamında KHK ile polislikten ihraç edildiği ve 16 ay cezaevinde kaldığı ortaya çıktı.

Şehit asker KHK mağduru çıktı! CHP İl Başkanı Özer iktidara yüklendi: Şehidimiz size hakkını helal etti mi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşen Er Zekeriya Altunok'un, FETÖ soruşturması kapsamında KHK ile polislikten ihraç edildiği ve 16 ay cezaevinde kaldığı ortaya çıktı. Yargıtay'ın  da geçen şubat ayında Şehit Altunok hakkında "ceza verilmesine gerek yoktur" kararı verdiği belirtildi. Ortaya çıkan bu yöndeki gelişmeyi değerlendiren CHP İl Başkanı Ümit Özer, iktidara yüklendi. Özer, “Ey AKP’liler şehidimiz size hakkını helal etti mi?” ifadelerini kullandı.

“Şehidimiz Zekeriya Altunok bir KHK ile gururla taşıdığı şerefli üniformasından kopartılan bir polis memurumuz” diyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ümit Özer, şunları söyledi,  “Bugün Şehidimiz Zekeriya Altunok’u son yolculuğuna uğurladık. Burada bir kez daha bu vatan için şehadet şerbeti içen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehidimizi son yolculuğuna uğurlarken, AKP eliyle bu ülkede adaletin nasıl yerle bir edildiğine bir kez daha yüreğimiz kanayarak tanıklık ettik. Şehidimiz Zekeriya Altunok bir KHK ile gururla taşıdığı şerefli üniformasından kopartılan bir polis memurumuz. 16 ay hapis yatmış, yargılanmış ve beraat etmiş. Ama mahkemenin beraat kararına rağmen hak, hukuk ve adalet kavramlarının yerle bir olduğunu günümüzde görevine dönemedi. Çünkü aynı durumdaki binlerce insan gibi o da bir suç delili ve mahkeme kararı ile değil bir kanaatle “hain” ilan edildi. Ve kanaatle “hain” edilen Zekeriya Altunok, vatani görevini yaparken kalleş bir saldırı sonucu şehit oldu. Cenazede saf tutan AKP’liler, imamın ‘Hakkınızı helal ediyor musunuz?’ sorusuna ‘Helal olsun’ diye yanıt verdiler. Ben buradan sormak istiyorum, bir kanaatle ‘hain’ ilan ettiğiniz şehidimiz size hakkını helal etti mi? Ve onun gibi mağdur ettiğiniz binlerce insan size hakkını helal edecek mi? Evet AKP, mahkemede beraat etmesine rağmen kahraman şehidimize bir hain muamelesi yapıp şerefli üniformasını layık görmedi ama Yüce Rabbim Zekeriya Altunok kardeşime makamların en şereflisini layık gördü.”  

KHK MAĞDURİYETLERİ GİDERİLMELİ

Diğer yandan Özer, KHK konusunda mağduriyetlerin yaşandığını da belirterek, “Şehidimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, yetkililerden mağduriyetlerin giderilmesi ve suçsuzluğu mahkemelerce de kanıtlanan yurttaşlarımızın itibarlarını ve işlerini iadelerinin gerçekleşmesi için gerekli adımları atmalarını bekliyoruz.” dedi.

 Şehit asker, bugün Kartal Şehitliğinde son yolculuğuna uğurlandı...