'Sanayici, esnaf, vatandaş... Herkes dertli!'
Yeniden Refah Partisi (YRP) Kayseri İl Başkanı Ali Özcan, Olay Türk TV ekranlarında gündemi değerlendirdi. Başkan Özcan, vatandaşın hayat pahalılığından dolayı sitem ettiğini söyledi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz haberimizde.
Yeniden Refah Partisi (YRP) Kayseri İl Başkanı Ali Özcan, Olay Türk TV ekranlarında Gazeteciler Osman Çiftci ile Cem Atakan’ın sorularını yanıtladı. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Ali Özcan, vatandaşların dertli olduğunu söyledi.
‘Şehrin gerçek sorunları görünmüyor’
Siyasilerin belirli bir zümreyle fotoğraf çektirerek, şehrin gerçek sorunlarına yer vermediklerini söyleyen Başkan Özcan, “Belirli yerlere ziyaret yapıyorsanız, sıradan esnafa giremiyorsanız orada bir sorun vardır. Çarşı pazara rastgele çıksınlar. Esnaf işinden gücünden memnun mu sorsunlar. Şimdi ben gidiyorum hepsine sıradan. Buyursun arkadaşlar da bizi ziyaret etsinler bakalım. Hep aynı emmim, dayım, ahbap-çavuş ilişkisi olmasın. Bir şöyle girsinler, çıksınlar. Dinlesinler. Dua ederiz. Sıkıntılarına merhem olurlarsa bundan da rahatsızlık duymayız.” dedi.
‘Herkes sıkıntı içinde’
Sanayicinin, esnafın, tüccarın ve vatandaşın büyük sıkıntılar içinde olduğu dile getiren Özcan, "Vatandaş dertli; sadece sanayide sıkıntılar ortada. Belki şuan son hadde gelmiş durumda değil, bir çıkışımız var. Bir adım atılır, arkadaşların yarsına merhem olunabilir. Ama artık bir fabrika sahibi 'şu fabrikadan ceketimi alıp gidebilsem, arkama da bakmasam mutluyum' diyor. Durum öyle değil ama çıkamıyor, gidemiyor. Hepsi borcun içerisinde, sıkıntıda. Şimdi bunları görmeyeli mi?" şeklinde konuştu.
Özcan, orta ve alt gelirli diye bir topluluğun kalmadığını kaydederken, "Yan giderler çok arttı, bu da birçok sektöre yayıldı. Zaten orta ve alt gelirli diye bir şey kalmadı, artık ev de geçindiremiyorlar. Babadan, anneden yardım alıyorlar ya da evde ikinci bir kişi çalışmak zorunda. '30 bin TL maaş alıyorum, 20 bin TL kira ödüyorum' diyorlar" diye konuştu.