- Haberler
- Siyaset
- Saadet Partisi Genel Başkanı Arıkan: İnsanlar bana yüzüme bakarak, ' terörist' dedi
Saadet Partisi Genel Başkanı Arıkan: İnsanlar bana yüzüme bakarak, ' terörist' dedi
Saadet Partisi Genel Başkanı Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Sözcü TV'de katıldığı programda samimi açıklamalarda bulundu. 'Terörsüz Türkiye' süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Arıkan, Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendilerine yönelik iftira attığını belirterek, 'Bu iftirayı bir mitingde attı. Ben ertesi gün sokağa çıktığımda, insanlar bana yüzüme bakarak terörist dedi.' diye konuştu. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…
Saadet Partisi Genel Başkanı Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Sözcü TV’de yayımlanan “Başkent Kulisleri” programında gazeteciler Saygı Öztürk, Veli Toprak ve Başak Kaya'nın sorularını yanıtladı. ‘Terörsüz Türkiye’ süreciyle ilgili değerlendirmeler de bulunan Arıkan, 2023 genel seçimleri öncesi dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendilerine yönelik iftira attığını belirterek, “O dönemin bakanı çıktı, 'Saadet Partisi'nin PKK ile anlaşması var' dedi. ‘Elimde de belge var’ dedi. ‘Öcalan’la bunlar anlaşma imzaladılar' dedi. Bu iftirayı bir mitingde attı. Ben ertesi gün sokağa çıktığımda, insanlar bana yüzüme bakarak terörist dediler. Yani şey olarak söylemeyeyim. Camiye girdim, namaz kıldım. Allah kabul etsin diye elimi uzatıyorum. Adam elimi tutmadı. Siz teröristsiniz dedi. Biz bunları yaşadık bu ülkede.
İktidarın bu kadar algıyla, bu kadar iftirayla muhalefeti ötekileştirdiği, terörle işbirliği halinde tuttuğu Altılı masa dediler, 7. Ortağ şurada dediler, burada dediler. Bunlar söylendi. Dem Parti ile ilişkilendirildi. Bugün böyle kritik bir noktada inisiyatif almasını önemsiyorum. Ama geçmişte yaptıklarını, bu kadar U dönüşü yaptığını görünce de bir acaba diye bir soru kafalara geliyor.”
Kayyımların konuşulmaması gerekiyor
DEM Parti ile görüşülmesi gerektiğini ifade eden Arıkan, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Biz zaten hiçbir zaman o tip şeylere takılmadık. Ama takılmadığımız için de iktidar tarafından sürekli ötekileştirildik yani seçmenle karşı karşıya getirilmek durumunda kalındık. Yaşanabilir bir Türkiye'de terörün de artık konuşulmaması gerekiyor. Kayyımın da artık konuşulmaması gerekiyor. Adaletsiz bir mekanizmanın olmasının da konuşmaması gerekiyor. Asimilasyon politikalarının da konuşmaması gerekiyor. Hakça paylaşımın tesis edildiği bir Türkiye'nin konuşulması gerekiyor.”
Kırmızı çizgimiz samimiyet
Yeni süreçle yeni anayasanın ilişkilendirilmesi ile ilgili soruyu da yanıtlayan Arıkan, yeni anayasa konusunda kırmızı çizgilerinin samimiyet olduğunu belirterek, “Bizim kırmızı çizgimiz samimiyet. Oradan başlamak lazım. Ben komisyonun oraya evrilmesini doğru bulmuyorum. Yani bu kadar basit şeyler değil. Yani 1980'den bu tarafa Türkiye'de yeni bir anayasaya ihtiyaç var mı, yok mu? Bu tartışılıyor. Kaç yıl? 45 yıl olmuş. 45 yıl bu tartışma yapılıyor. Yapacak. Koalisyon ittifakın bir ortağının genel başkanı bir gün bir tweet atıyor. O tweetteki işaret ettiği husus da ‘Türkiye'deki yeni anayasayı yapacak komisyon mu?’ diye bu tartışılıyor. Buradan nasıl bir netice çıkartabiliriz ki biz? Ya burada bir anayasa yapılacaksa tüm toplumun katmanlarının orada olması gerekir. “