Projede sona yaklaşıldı! 3 mahallenin ihtiyacını karşılayacak

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde üç mahallenin ihtiyacını önemli ölçüde karşılayacak ilkokul ve ortaokul projesinde sona yaklaşıldı. Detaylar haberimizde.

Projede sona yaklaşıldı! 3 mahallenin ihtiyacını karşılayacak
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Melikgazi Belediyesi ve hayırsever iş birliği ile hayata geçirilecek olan projenin inşaatı tamamlanmak üzere. Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu son hazırlıkların tamamlanmasının ardından, kısa süre içerisinde okulların açılışlarının yapılacağını belirtti. Üç mahalleye birden hizmet edecek okullar açıldıktan sonra, civar okullardaki öğrencilerin nakli yapılarak, sınıflardaki öğrenci yoğunluğunun da önüne geçilmesi hedefleniyor.

Okullar açılış için gün sayıyor

"Türkiye’de En Çok Okul Yapan Belediye" sloganın mimarı Başkan Palancıoğlu, eğitime desteklerinin artarak devam ettiğini belirterek yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Melikgazi Belediyesi olarak eğitime büyük destek vermeye devam ediyoruz. Türkiye’de en çok okul yapan belediyeyiz, bu özelliğimizi hala devam ettiriyoruz. İki adet güzel ilkokul ve ortaokulumuzun İnşaatı tamamlanmak üzere. Şu anda bu okullar Yeniköy, Altınoluk, Kazım Karabekir Mahalleleri olmak üzere en az üç mahallenin ihtiyacını karşılayacak şekilde yapılıyor. Hayırseverimiz Hamdi Özdemir amcayla birlikte altı ay gibi kısa bir sürede inşaatımız bitme aşamasına geldi. Peyzaj düzenlemesine başladık, duvarları yapılıyor, oyun alanlarını yapacağız. Asfalt ve parke çalışmalarının ardından burası inşallah bir ay içerisinde eğitime hazır hale gelecek. Eğitim sezonu dün başladı. Öğrencilerimiz diğer okullarda kalabalık sınıflarda eğitim alıyorlar. Milli Eğitim Müdürümüzle de görüştük, onlar hızlı bir şekilde buraya nakil olacaklar ve diğer okullar da sınıf yoğunluğu bakımından rahatlamış olacak. Hayırseverimiz Hamdi Özdemir amcaya da teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah bol, hayırlı kazançlar nasip etsin. Hayırlı olsun."