Papa'nın ziyaretinde sorun görmeyen Kayseri Milletvekili kim?

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 14. Leo'nun Türkiye ziyaretinin yankıları sürüyor. Kayseri Milletvekili Papa'nın ziyaretini nasıl değerlendirdi? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz haberimizde.

Papa'nın ziyaretinde sorun görmeyen Kayseri Milletvekili kim?

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 14. Leo, ilk yurt dışı seyahatini geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye yaptı. Papa 14. Leo, 1. İznik Konsili’nin 1700’ncü yılı nedeniyle İznik’te düzenlenen ayin katıldı. Arından İstanbul’a dönen Papa 14. Leo, Sultanahmet Cami, Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi’ni de ziyaret etti. Hristiyan cemaat temsilcileriyle bir araya gelen Papa 14. Leo, Kumkapı Meryem Ana Patriklik Kilisesi’ne de giderek dua ziyareti yaptı. 

Papa 14. Leo’nun Türkiye ziyareti tartışmaları da beraberinde getirdi. Cumhur İttifakı ortaklarından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Büyük Birlik Partisi’nden (BBP) Papa 14. Leo’nun Türkiye ziyareti tepki çekmişti. 

Papa'nın ziyaretinde sorun görmeyen Kayseri Milletvekili kim?

‘Ne yapıp etsem de şu Papa’nın güzergahını ata toprağı olan Kayseri’ye çevirsem’

Kayseri’den bir isim ise Papa 14. Leo’nun Türkiye ziyaretinde bir sorun görmediğini söyledi. AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, köşe yazısında Papa 14. Leo’nun Türkiye ziyaretini değerlendirdi. “Türklerin Kayserili Papa ile imtihanı” başlığıyla bir yazı kaleme alan Milletvekili Ayşe Böhürler, “Kayserili Papa’nın geleceği haberini duyunca ne yapıp etsem de şu Papa’nın güzergahını ata toprağı olan Kayseri’ye çevirsem diye düşünüp duruyordum, başaramadım tabii ki! Ama gelseydi ne güzel olurdu. Yeşilhisar-Soğanlı’daki mağara kiliselerini ve yeni restore ettiğimiz Aziz Georg Kilisesini Papa’ya gösterirdik.” dedi.

‘Bre Türkler kendinize gelin’

Böhürler, ziyarette bir sakınca görmediğinin altını çizerek yazısını şu sözlerle noktaladı; “Konuya baktığımda ne insanî ne İslâmî ne de kamu yönetimi açısından bir sorun görüyorum. Malkoçoğlu ruhuyla ‘Bre Türkler, kendinize gelin’ demek istiyorum. İznik üzerinden bir Osmanlı, ardından bir asırlık Cumhuriyet geçti. İmanımızla buradayız. Ve de kalacağız! Kimsenin şüphesi olmasın!”

Papa'nın ziyaretinde sorun görmeyen Kayseri Milletvekili kim?