ÖZHASEKİ GİDECEK BEKİR ABİ GELECEK!
Adalet ve Kalkınma Partisi Kocasinan Belediye Başkan adayı Mustafa Çelik, projelerini açıkladığı toplantıda “Göreceksiniz yakında Bekir abi ile birlikte çalışacağız. Onun tecrübelerinden faydalanacağız” yönünde açıklama yapmıştı. Çelik’in bu yöndeki açıklamasının ardından Başkan Bekir Yıldız da, bu teklife adeta yeşil ışık yakmış ve “Eğer bana çaycılık yapacaksınız denirse, biz de gocunmayız ve gerekirse çaycılık yaparız” karşılığını vermişti. İşte ikili arasında yaşanan bu diyalog gündeme damgasını vurdu. Bazı çevreler, AKP içindeki olası muhtemel senaryoya dikkat çekerek, “Yıldız, Özhaseki’nin koltuğuna hazırlanıyor” şeklinde görüş belirtti.
Adalet ve Kalkınma Partisi’nde gelecek senaryoları daha seçim sonuçlanmadan konuşulmaya ve bu yönde hazırlık yapılmaya başlandı. Bu iddialar son olarak AKP Kocasinan Belediye Başkan adayı Mustafa Çelik’in projelerini açıkladığı Şehir Tiyatrosu’ndaki toplantının ardından da gündeme geldi.
“ÇAYCILIK YAPACAKSINIZ DENİRSE, YAPARIZ”
“BEKİR ABİYLE GÖRECEKSİNİZ YİNE BİRLİKTE OLACAĞIZ”
Toplantıda Mustafa Çelik’in sahneye davet eden ve elini tutarak, “Mustafa kardeşimizin kazanacağına inanıyorum ve kendisine güveniyorum. Bu nedenle de ona el veriyorum” şeklinde açıklamalar yapan Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, daha sonra ise dikkat çeken bazı açıklamalar yapmıştı. Yıldız, “Eğer bana çaycılık yapacaksınız denirse, biz de gocunmayız ve gerekirse çaycılık yaparız.” diye konuşmuştu. Başkan Yıldız’ın bu konuşmalarının damgayı vurduğu toplantıda, AKP’nin Kocasinan Belediye Başkan adayı Mustafa Çelik ise “Bekir Ağabeyimizle göreceksiniz yine birlikte olacağız ve kendisinin tecrübelerinden faydalanacağız” dedi.
İŞTE KONUŞULAN ÖZHASEKİ-YILSIZ SENARYOSU
İşte ikili arasında yaşanan bu diyalog gündeme damgasını vurdu. Bu diyalogun ardından bazı çevreler, AKP içindeki olası muhtemel senaryoyu yeniden dillendirmeye başladı. Partiye yakın çevreler, “Yıldız, Özhaseki’nin koltuğuna hazırlanıyor” şeklinde görüş belirtirken kamuoyunda da bu iddialar daha şimdiden kahvede-pazarda konuşulmaya başlandı. Yıllarca ortaya atılan ancak Özhaseki’nin, Ankara umutlarının bazı nedenlerden ötürü geçtiğimiz seçimlerde gerçekleşmemesi ile birlikte askıya alınan bu senaryonun,30 Mart seçimleri sonrasında seçilmeleri halinde yine gündeme gelebileceği konuşuluyor.
ÖZHASEKİ, ANKARA’YA GİDECEK!
Kamuoyunda Çelik ve Yıldız’ın açıklamaları ile birlikte yeniden gündeme gelen senaryoya dikkat çeken bazı çevreler, “Bekir Yıldız, eğer seçilirse yeni dönemde Kocasinan Meclisi’nde görev alacak. Başkan Mehmet Özhaseki de yeniden seçilirse, görevine bir dönem daha devam edecek. Ancak önümüzdeki dönem genel seçimler var. Bu kritik süreçte Başkan Özhaseki, milletvekilliğini yeniden gündemine alabilir. Eğer Özhaseki’nin, Ankara umudu bu kez bir engel çıkmayıp gerçekleşirse, Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Bekir Yıldız, Özhaseki’nin koltuğuna oturacak. Yani koltuk Bekir Ağabeye teslim edilecek. ‘Denge unsuru’ olarak parti içinde nitelendirilen Bekir Yıldız, mecliste olası senaryoda muhtemel Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacak. Yani Özhaseki’nin gözü dava arkadaşı ile birlikte arkada kalmayacak” şeklinde görüş belirtiyor. Bu iddiaların gerçekleşip, gerçekleşmeyeceği merak konusu olurken 30 Mart seçimleri sonrasında AKP’de özellikle il teşkilatı başta olmak üzere bazı kademelerde duruma göre dengelerin sil baştan yeniden şekilleneceği de öne sürülüyor.