Akmermer: Felaket tellallığı yapmak istemiyorum, ama acil durum söz konusu!

MÜSİAD Şube Başkanı Ferhat Akmermer, Kayseri OSB ve Serbest Bölge'de deprem önlemleri alınması çağrısında bulundu. Özellikle prefabrik yapılan depremde daha fazla etikelendiğini ifade eden Akmermer, 'Felaket tellallığı yapmak istemiyoruz, ama olası bir tehlikeye karşı da daha fazla yara açılmaması için önlemlerin alınması gerektiğini belirtiyoruz' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Akmermer: Felaket tellallığı yapmak istemiyorum, ama acil durum söz konusu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şube Başkanı Ferhat Akmermer, Kayseri OSB ve Serbest Bölge’de deprem önlemleri alınması çağrısında bulundu. MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Ferhat Akmermer, Olay Türk TV’de konuştu. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ekonomik yönden de olumsuzlukların ortaya çıktığını belirten Akmermer, Kayseri’de de olası bir depremde sıkıntının yaşanmaması için başta Kayseri OSB olmak üzere Serbest Bölge’de de önlem alınması gerektiğini söyledi.
OSB'lerle ilgili dikkat çeken açıklama: Felaket tellallığı yapmak istemiyorum, ama acil durum söz konusu!
Söz konusu bölgelerin sulak bir zemin üzerine kurulu olduğunu dile getiren Akmermer, “konuyu MÜSİAD olarak masaya yatırdıklarını ve bir toplantı yaparak uzmanından bilgi aldıklarını söyledi.
ANA OSB DEVAMINDA SERBEST BÖLGE’NİN ZEMİN YAPISININ SULAK BÖLGE
Söz konusu bölgelerin sorunlu olduğunu  belirten Akmermer, “Böyle bir gerçek var. 
Acılardan, felaketlerden ders çıkarmalıyız. Her şeyi Allah’tan bilmekte biraz bana göre bu işin kaçış noktası. Ana OSB devamında Serbest Bölge’nin zemin yapısının sulak bölge olduğu çocukluğumuzdan beri söylenen bir gerçek. Saraycık, Karpuzsekisi merkezli depremlerde de OSB ciddi şekilde etkilendi. OSB’de bazı işletmelerin kalibrasyon açısından hassas olan makineleri sarsıntılardan arızalandı. Sıkıntı yaşayan tesisler oldu. Makine çalışma performansları etkilendi” diye konuştu.
OSB'lerle ilgili dikkat çeken açıklama: Felaket tellallığı yapmak istemiyorum, ama acil durum söz konusu!
O İŞLETMELER İÇİN ACİL DURUM SÖZ KONUSU
“Bu bizim görevimiz değil, muhtemelen OSB Başkanlarımız da bölgeye gidip, inceledi” diyen Akmermer, “Bizi iş dünyası ile ilgili bir STK olarak en azından kendi üyelerimizi bilgilendirdik. OSB’ler üzerine kurulan işletmelerin genel yapısı prefabrik üzerine kurulmuş. 
Bu depremin en çok etkilediği yapılar prefabrik yapılar. Yan dalga vurduğunda daha fazla hasar meydana getiriyor. Zemin kötü, prefabrik yapılar son teknoloji değilse, gelişmemişse daha önce yapılmış işletmeler açısından ciddi acil durum söz konusu. Ben bunu uzmanlardan bilgi edinmiş oldum” dedi.
BU KONUDA TEDBİR ALINMALI
Bu konuda tedbir alınması gerektiğine dikkat çeken MÜSİAD Başkanı Faruk Akmermer, 
“Bu konuda işi bilen mimarlar, yer bilimciler, inşaat mühendisleri arkadaşların çalışmalarıyla yapıların güçlendirilmesi, değilse de orta vadede tedbirin alınması noktasında bir düzenlemeye gidilmeli” şeklinde konuştu.

KAYSERİ EKONOMİSİNİ DERİNDEN SARSAR! ÖNLEM ALINMALI

Zemini kötü ve doğru imalat yapılmamış prefabrik yapıların depremde tehlike arz ettiğini kaydeden Akmermer, Kayseri merkezli İncesu ve Karpuzsekisi depremlerine dikkat çekerek, “O depremler sonrası bölgede yaşananları görünce herkes kendi kapısının önünü süpürmeli. Çünkü o depremlerde bile OSB ciddi sıkıntı yaşadı. Olası bir sıkıntı da bu durum Kayseri ekonomisini derinden sarsar” dedi.
PREFABRİK YAPILMIŞ FABRİKALAR AÇISINDAN DEPREM BİR TEHDİT UNSURU
Amaçlarının felaket tellallığı yapmak olmadığını dile getiren Akmermer, “Ders çıkarmalıyız. Bu riske dikkat çekiyorum. Ben fabrikalar yıkılır demiyorum. Prefabrik yapılmış fabrikalar açısından depremin bir tehdit unsuru olduğu söyleniyorum ve varsa böyle bir ıkıntı tedbirini almalıyız. Varsa problem fazla abartılmadan gerekli önlemler alınmalıdır” diye konuştu. 
OSB'lerle ilgili dikkat çeken açıklama: Felaket tellallığı yapmak istemiyorum, ama acil durum söz konusu!