Öğretmen adaylarının beklediği sonuçlar açıklandı!

Milli Eğitim Akademisi'nde eğitim görecek 10 bin öğretmen adayı belirlendi. Kayseri, Türkiye genelindeki 7 eğitim üssünden biri olarak seçilerek hazırlık eğitimlerine ev sahipliği yapacak.

Öğretmen adaylarının beklediği sonuçlar açıklandı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve öğretmenlik mesleğine girişte yeni bir dönemi başlatan Milli Eğitim Akademisi hazırlık eğitimine katılacak adaylar belli oldu. 20-27 Ocak tarihleri arasında alınan başvuruların ardından, MEB-AGS puan üstünlüğüne göre belirlenen 10 bin asıl ve yedek aday, sonuçlarını "personel.meb.gov.tr" adresinden öğrendi.

Kayseri, Türkiye’nin 7 eğitim üssünden biri oldu 

Türkiye genelinde sadece belirli şehirlerde kurulan eğitim ve uygulama merkezleri arasında Kayseri, stratejik konumuyla ön plana çıktı. Akademi hazırlık eğitimleri; Ankara, İstanbul ve Erzurum gibi illerle birlikte Kayseri’de de yürütülecek. Bölgedeki öğretmen adayları, mesleki hazırlık süreçlerini Kayseri’deki uygulama merkezlerinde tamamlayacak.

Tercih ve puan esas alındı 

Adayların yerleştirme işlemleri MEB-AGS puanları ve tercihleri doğrultusunda gerçekleştirildi. Tercihlerine yerleşemeyen adayların resen atandığı süreçte, kayıt yaptırmayan asıl adayların yerine hızlıca yedek adaylar çağrılacak. Kayseri’deki merkez, hem şehre gelen öğretmen adaylarıyla yerel ekonomiye ve kültüre canlılık katacak hem de eğitimin kalitesini artırmada kilit rol oynayacak.