O Profesör Kayseri'ye geldi! Bundan böyle kentte görev yapacak

Kayseri'ye yeni bir profesör geldi. Adana'dan, Kayseri'ye transfer olan Profesör bakın nerede, hangi alanda görev yapacak? Detaylar Kayseri Olay'da.

O Profesör Kayseri'ye geldi! Bundan böyle kentte görev yapacak
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) transferlerine devam ediyor. 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adını taşıyan üniversite son günlerde yeni akademik transferler ve görevlendirmelerle dikkat çekiyor.

O profesör Kayseri'ye geldi! Bundan böyle kentte görev yapacak

AGÜ'ye yeni isim katıldı

Bir süre önce Stanford Üniversitesi tarafından Elsevier iş birliğiyle hazırlanan  ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ listesine girme başarısı gösteren Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Fatma Özköse, AGÜ'ye katılmıştı.

O profesör Kayseri'ye geldi! Bundan böyle kentte görev yapacak

Bala da AGÜ'de görev yapacak!

AGÜ yönetimi bir transfer de Adana Çukurova Üniversitesi'nden gerçekleştirdi. Prof. Dr. Havva Alkan Bala da AGÜ'ye katıldı. Üniversiteden yapılan açıklamada, ‘Mimarlık Fakültemize yeni katılan Prof. Dr. Havva Alkan Bala hocamızı kutluyor, kendisine başarılar diliyoruz’ denildi.

O Profesör Kayseri'ye geldi! Bundan böyle kentte görev yapacak

40 D ile Kayseri'ye geldi

Diğer yandan Bala'nın, Çukurova Üniversitesi'nden ‘40-D görevlendirme’ ile AGÜ'ye geldiği öğrenildi. 40-D ders görevlendirmesi kendi üniversitelerinin aynı şehirdeki diğer birimlerinden veya aynı şehirdeki diğer yükseköğretim kurumlarından görevlendirilebilecek öğretim elemanı bulunmaması halinde başka şehirdeki yükseköğretim kurumlarına yapılan görevlendirme' olarak ifade ediliyor. Bu görevlendirmeler Rektör onayından sonra gerçekleşiyor.

O profesör Kayseri'ye geldi! Bundan böyle kentte görev yapacak

Prof. Dr. Havva Alkan Bala kimdir?

1972 yılında Konya'da doğan Havva Alkan Bala, 1995 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden Mimar olarak mezun oldu. Sektörde kısa bir süre deneyim kazandıktan sonra Selçuk Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nde Araştırma Görevlisi olarak akademik hayata adım attı . Profesör olma sürecinde memleketi Konya'ya hizmet etmeyi tercih etti. Bala, e Selçuk Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi'nde, Anadolu Üniversitesi'nde ve Lund Üniversitesi'nde (İsveç) öğretim görevlisi olarak çalıştı.
Nur ve Onur adında iki çocuğu olan Bala, doktora tezini ‘Konut Alanlarında Kentsel Arayüzlerin Düzenlenmesine Yönelik Analitik Bir Çerçeve’ olarak yazdı. Yaklaşımı sadece bilimsel değil, aynı zamanda sinematografik olup, sinemadaki mimari okumalar üzerine de çalışmalar yaptı. Bala, Mimar ve akademisyen olarak edindiği mimari eğitim deneyimini ‘Fark Yaratan Mimari Tasarım Stüdyosu’ adı altında bir araya getirdi. Çukurova Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nde akademik çalışmalarına devam eden Bala, bundan sonraki süreçte Abdullah Gül Üniversitesi'nde (AGÜ) görev yapacak.