MHP'li vekil Kayseri'den Ortadoğu'ya uçak istedi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanvekili Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Kayseri'de Ortadoğu'ya direkt uçuş istedi. Detaylar Kayseri Olay haber bülteninde.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanvekili Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir’den dikkat çeken talep. MHP’li vekil Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na seslendi. MHP Kayseri Milletvekili Özdemir, Kayseri’nin Orta Anadolu’nun stratejik ve ekonomik bakımdan önemli şehirlerinden biri olduğunu belirterek, 2024 yılında yaklaşık 4 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini hatırlattı.
‘Kayseri’ye gelen turistlerin önemli kısmı Ortadoğu ülkelerinin vatandaşları’
Bu ihracat hacmi içerisinde en büyük payı Irak’ın aldığını dile getiren Özdemir, ‘Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri de Kayseri açısından ihracat potansiyeli yüksek ülkelerdir. Diğer yandan Kayseri, kış, kültür, spor, gastronomi gibi geniş bir sahada turizmiyle ön plana çıkan ve dikkat çeken bir destinasyondur. Kayseri’ye gelen yabancı turistlerin önemli bir kısmı da Ortadoğu ülkelerinin vatandaşlarından oluşmaktadır. Irak’a yapılan ihracatın büyüklüğü ve başta İran’dan gelenler olmak üzere, turist sayısının artışı dikkate alındığında, bazı ülkelerle ile doğrudan hava ulaşımının sağlanması; hem dış ticaretin lojistik verimliliğini artıracak hem de turizm potansiyelini daha etkin değerlendirme imkânı doğuracaktır’ diye konuştu.
MHP’li İsmail Özdemir hangi Ortadoğu ülkelerine aktarmasız uçuş istedi
Mevcut durumda Kayseri Erkilet Havalimanından ne Irak’a, ne Katar’a, e Birleşik Arap Emirliklerine ne İran’a, ne de herhangi bir Ortadoğu ülkesine herhangi bir doğrudan, aktarmasız uçuş bulunmadığını ifade eden Özdemir, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na bu konuda 4 soru yönelterek, yazılı cevap istedi.
‘Bu konuda herhangi bir teknik veya idari sınırlama var mı?’
‘Kayseri’den Kerkük, Bağdat, Necef, Erbil, Doha, Dubai, Tahran veya Tebriz gibi merkezlere doğrudan uçuş planlamasına ilişkin Bakanlığınız nezdinde herhangi bir çalışma yürütülmekte midir?’ diyen Özdemir’in, Bakan’dan yanıt istediği diğer sorular şu şekilde: Kayseri Havalimanının uluslararası uçuşlara açılması, sınır kapısı statüsü, pist kapasitesi veya terminal yapısı bakımından bahse konu ülkelere doğrudan uçuş yapılmasına engel herhangi bir teknik veya idari sınırlama var mıdır? Kayseri’den doğrudan Ortadoğu ülkelerine uçuş düzenlenmesi için THY, Pegasus, SunExpress gibi havayolu şirketleriyle görüşmeler yapılmakta mıdır? Bu yönde bir teşvik, destek ya da planlama Bakanlığınızın gündeminde midir? Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, Kayseri’nin ihracat ve turizm potansiyelini dikkate alarak, bu ülkelere yönelik yeni hava koridorları ve uçuş izinleri sağlanması yönünde bir planlama takviminiz mevcut mudur?