Mahmut Arıkan o isim için hükümete çağrı yaptı! 'Kabul edilemez'

Saadet Partisi Genel Başkanı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile hükümete seslendi. Venezuela'ya uçuşların durdurulması hakkında açıklamalarda bulunan Mahmut Arıkan, 'Hükümeti ve THY yönetimini sorumluluğa davet ediyoruz' dedi.

Mahmut Arıkan o isim için hükümete çağrı yaptı! 'Kabul edilemez'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan sosyal medya hesabından ABD Başkanı Donald Trump’ın gözdağı verdiği Nicolás Maduro hakkında açıklamalarda bulundu. ‘Dostluk zor zamanda belli olur’ diyen Mahmut Arıkan, Türkiye’nin kendi ilkeleri ile hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Mahmut Arıkan o isim için hükümete çağrı yaptı! 'Kabul edilemez'

Sosyal medya hesabında paylaştı

Kayserili Genel Başkan, “ABD Başkanı’nın ‘Venezuela’ya uçuşları durdurun’ çağrısına ilk boyun eğen ülkelerden birinin Türkiye olması, üstelik bunu Türkiye’nin resmî havayolu şirketi THY’nin yapması kabul edilemez. Amerika kıtasında İslam dünyası ve Gazze dayanışmasında dünyaya örnek olan Venezuela gibi bir ülkeye yönelik bu adım; uluslararası hukuka, bağımsız dış politika ilkesine ve Türkiye’nin on yıllardır savunduğu mazlum milletlerle dayanışma çizgisine ters düşmektedir” diyerek hükümete çağrı yaptı.

Mahmut Arıkan o isim için hükümete çağrı yaptı! 'Kabul edilemez'

‘Dostluk zor zamanda belli olur’

Türkiye’nin kendi ilkeleri ile hareket etmesi gerektiğini belirten Mahmut Arıkan, “Türkiye’nin, baskı ve talimatla hareket eden değil; kendi ilkeleriyle hareket eden bir ülke olması gerekir. Dostluk zor zamanda belli olur. Bugün Venezuela’nın karşı karşıya kaldığı haksız uygulamalara sessiz kalmak, yarın başka ülkelerde yaşanabilecek hukuksuzluklara zemin hazırlamaktır. Hükümeti ve THY yönetimini sorumluluğa davet ediyoruz: Türkiye’nin itibarını zedeleyen bu karar gözden geçirilmeli; uluslararası hukuka ve milletimizin vicdanına uygun, onurlu bir duruş sergilenmelidir” ifadelerini kullandı.

Mahmut Arıkan o isim için hükümete çağrı yaptı! 'Kabul edilemez'

Mazlumların yanında durulması gerektiğini belirten Arıkan, “Venezuela halkıyla dayanışmamızı sürdürüyoruz. Zulmün ve baskının olduğu her yerde, mazlumların yanında durmak yalnızca bir dış politika tercihi değil; tarihimizin ve değerlerimizin bizlere yüklediği bir sorumluluktur” diyerek paylaşımını sonlandırdı.