Kötü haber! Makas açılıyor, Kayseri ortalamanın altında kaldı

Kayseri hangi konuda Türkiye ortalamasının altında kaldı. Makas giderek açılıyor. Son 5 yılda aradaki fark fark yüzde 181,0 arttı. Detaylar Kayseri Olay'da.

Kötü haber! Makas açılıyor, Kayseri ortalamanın altında kaldı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Makas giderek açılıyor. Türkiye ile Kayseri’deki gelir dağılımındaki uçurumun giderek büyüyor. Kişi Başına düşen Gayrisafi Yurt İçi Hasılaya bakıldığında ortaya çıkan rakamlar son 5 yılda Türkiye ile Kayseri arasındaki makasın her yıl kademeli olarak arttığını gösteriyor. 

Kötü haber! Makas açılıyor, Kayseri ortalamanın altında kaldı

Kayseri'de durum kötüye gidiyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanan 2020-2024 dönemi kişi başına Gayrisafi Yurt İçi Hasıla verilerine göre Kayseri’de artış Türkiye ortalamasının altında kaldı. Türkiye’de 2020 yılında 8 bin 397 dolar olan kişi başına gelirin, 2024 yılında yüzde 82,5 artış ile 15 bin 325 dolara yükseldiği açıklandı. Bu rakamlar tartışma konusuyken, Kayseri'de durum daha da kötüye gidiyor. Kentte 2020 yılında 7 bin 319 dolar olan kişi başına gelir, 2024 yılında yüzde 68,0 artış il 12 bin 296 dolara yükseldi.

Kötü haber! Makas açılıyor, Kayseri ortalamanın altında kaldı

Makas açılıyor, aradaki fark yüzde 181 arttı

Son 5 yılda Türkiye ile Kayseri arasındaki makas her yıl kademeli olarak açılıyor.  Son 5 yılda aradaki fark yüzde 181,0 artış gösterdi. 2020 yılında kişi başı milli gelirde Türkiye ile Kayseri arasında fark bin 78 dolar iken, 2021 yılında bin 351 dolar, 2022 yılında 2 bin 66 dolar, 2023 yılında 2 bin 322 dolar oldu. 2024 yılına bakıldığında ise fark 3 bin 29 dolar oldu. 

Kötü haber! Makas açılıyor, Kayseri ortalamanın altında kaldı