Kocasinan'da seferberlik başladı! Camiler tek tek temizleniyor
Kayseri'de ilk kez Kocasinan Belediyesi tarafından kurulan 'Cami Temizleme Ekibi' ile ilçenin dört bir yanında çalışmalar sürdürülüyor. Vatandaşların daha hijyenik bir ortamda ibadet edebilmeleri için gül suyuyla yıkanıyor.
Kocasinan Belediyesi tarafından 2014 yılında kurulan ve yıllardır vatandaşların daha hijyenik ortamda ibadet yapmalarını sağlayan ‘Cami Temizlik Ekibi’ çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İlçe genelinde tüm camilerde hizmet veren ekip hem dini günlerde hem de belirli aralıklar ile temizlik yapıyor.
Camilerin toplumun manevi hayatındaki önemine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar şu ifadeleri kullandı; "Camilerimiz kutsal mekânlarımızdır. Belediye olarak, camilerimizin restore edilmesinin yanı sıra vatandaşlarımızın huşu içerisinde ibadet edebilmeleri için temizliklerine büyük özen gösteriyoruz. 2014 yılında kurduğumuz ‘Cami Temizleme Ekibi’ ile ilçe genelindeki tüm camilerimizi düzenli olarak temizliyoruz. Her camimizde ayda en az bir kez genel temizlik gerçekleştiriliyor ve gül suyu ile yıkanıyor. Dini ve özel günlerde de camilerimizi gül suyu ile yıkayarak cemaatimizin ibadetlerini mis gibi gül kokan bir ortamda yapabilmesine imkân sağlıyoruz."
’Daha Temiz Kocasinan’ anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Kocasinan Belediyesi; cami temizliklerinde modern temizlik cihazları ve profesyonel ekipler kullanıyor. Camilerin dış cephelerinden halılarına, kapılarından camlarına, ahşap bölümlerinden kitaplık ve fayanslarına kadar tüm alanlar titizlikle temizleniyor. Toplam dörder kişiden oluşan iki ayrı Cami Temizleme Ekibi, ilçe sınırları içerisindeki tüm camilerde ayda en az bir kez temizlik yapıyor. Gül suyu ile yapılan temizlikler sayesinde camiler, hem hijyenik bir hâle geliyor hem de mis gibi gül kokusuyla vatandaşlara huzur dolu bir ibadet ortamı sunuyor. Kocasinan Belediyesi’nin bu hizmeti, ilçede yaşayan vatandaşlar tarafından büyük memnuniyetle karşılanıyor.

