161 KİŞİYE 'GEZİ' SORUŞTURMASI

161 KİŞİYE 'GEZİ' SORUŞTURMASI
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Gezi parkı eylemleri ile ilgili olarak Kayseri’de de, 161 kişiye dava açıldı. Sanıklar arasında bazı STK temsilcileri de yer alırken Büyükşehir Belediyesi ve Kamu Maliyesi açılan davada “mağdur” olarak yer aldı. Haziran ayında başlayan Gezi Parkı eylemleri, ülke genelinde olduğu gibi Kayseri’de de ses getirmiş ve ülke ile dünya gündemine damgasını vurmuştu. İktidar ile muhalefet arasında yaşanan tartışmalar ve gerçekleştirilen tepki eylemlerinin ardından Kayseri’de gözaltına alınan 161 kişiye dava açıldığı ifade edildi.

Kayseri 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 12 Aralık tarihinde görülecek olan davada sanıklar, "Görevi yaptırmamak için direnmek, hakaret, kamu malına zarar verme, kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme ve yönetme, yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama, mala zarar verme" gibi iddialarla suçlanıyor.   Diğer yandan açılan davada, sanık sıfatıyla bazı STK temsilcilerinin de yer alması dikkat çekerken, Büyükşehir Belediyesi ile Kamu Maliyesi, “mağdur” sıfatı ile davadaki yerini aldı. Açılan davada aynı zamanda 13 müşteki  de bulunuyor. 

Diğer yandan açılan dava ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan ve aynı zamanda yargılanacak isimler arasında yer alan CHP Kayseri Üyesi Onur Sergen Doğan, davaya tepki gösterdi. Doğan şunları söyledi: "Bizleri yargılayanlar, Ethem Sarısülük'ün katilini serbest bırakanlar, Ali İsmail Korkmaz'ın katini dışarıda dolaştıranlardır. Bizi yargılayanlar, Abdullah Cömert'in ve Mehmet Ayvalıtaş'ın katilini bulamayanlar, palalı saldırgan Sabri Çelebi'yi Fas'a kaçıranlardır. Bizler ülkesini gerçekten seven gençleriz. 12 Aralık'ta saat 09:00'da Kayseri adliyesinde olacağız ve yargı karşısında hesap vereceğiz. Tek amacımız var, özgür ve daha demokratik bir Türkiye. Bu uğurda da mücadele vermeye devam edeceğiz"