Kayserili şirket öyle bir karar aldı ki: 100 lotu olana 1900 lot daha verecek!

Borsa İstanbul'da işlem gören Kayseri OSB'de faaliyet gösteren Rainbow Polikarbonat Sanayi, sermayesini 600 milyon TL'ye çıkarmak için bedelsiz sermaye artırımı kararı aldı.

Kayserili şirket öyle bir karar aldı ki: 100 lotu olana 1900 lot daha verecek!

Borsa İstanbul Alt Pazar'da "RNPOL" koduyla işlem gören Kayseri merkezli Rainbow Polikarbonat Sanayi Ticaret A.Ş., yatırımcılarını heyecanlandıran çok önemli bir karar aldı. Şirket, sermayesini yüzde 1900 oranında bedelsiz artırarak, mevcut sermayesini 30 milyon TL'den 600 milyon TL'ye çıkarma kararı aldığını KAP'a bildirdi.

Yönetim kurulundan rekor artırım

Şirket Yönetim Kurulu'nun 25 Kasım 2025 tarihinde aldığı karara göre, 570 milyon TL tutarındaki sermaye artışının tamamı iç kaynaklardan karşılanacak. Bu rekor oran, özellikle Özsermaye Enflasyon Düzeltme Farkları ve Emisyon Primi gibi kalemlerin kullanılmasıyla gerçekleştirilecek. 

Yatırımcının hesabında büyük artış

Bedelsiz sermaye artırımı, mevcut hissedarların pay adetlerini hiçbir ücret ödemeden ciddi oranda artırması anlamına geliyor.

Rainbow Polikarbonat'ın açıkladığı %1900 bedelsiz oranı, hisse sahipleri için şu anlama geliyor:

100 lotu bulunan bir yatırımcı, bedelsiz pay dağıtımı sonucunda ek 1900 lot daha alacak. Yatırımcının toplam lot adedi 2000 lota ulaşacak.

Karar, onay süreçlerinin tamamlanması için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) gönderildi.

Şirketin KAP açıklaması için TIKLAYINIZ