Kayserispor'un eski Başkanı ile ilgili yeni gelişme

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) 37'nci Seçimli Genel Kurulu ve Ustalara Saygı Ödül Töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleştirildi. DEİK'in yönetim kurulu listesinde Kayserili isim de yer aldı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayserispor'un eski Başkanı ile ilgili yeni gelişme
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) 37'nci Seçimli Genel Kurulu Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Salonunda gerçekleştirildi. Düzenlenen ödül törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Valisi Davut Gül, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, DEİK Başkanı Nail Olpak, DEİK Yönetim Kurulu üyeleri, iş konseyi başkanları ile çok sayıda davetli katıldı. 

Kayserili iş insanı o listede yerini aldı

Genel Kurul’da yapılan oylamada Nail Olpak, yeni dönem de DEİK Başkanlığına seçildi. Olpak’ın Yönetim Kurulu listesinde ise Kayseri’nin önemli iş insanlarından aynı zamanda Süper Lig’in tek kadın başkanı olarak da bilinen Berna Gözbaşı da yer aldı. 

Kayserili iş insanı o listede yerini aldı

Programa ilişkin açıklamalarda bulunan Berna Gözbaşı, yönetim kurulunda tekrar görev almanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Gözbaşı, “Divan Başkan Vekili olarak görev yaptığım DEİK 37. Genel Kurulu ve Ustalara Saygı Ödül Törenimizi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan' in teşrifleriyle gerçekleştirdik. 2023-2027 çalışma dönemi Yönetim Kurulu Başkanlığına Değerli Başkanımız Sayın Nail Olpak'in yeniden seçildiği yönetim kurulunda tekrar görev almanın onurunu yaşıyorum.” ifadelerini kullandı. 

Kayserili iş insanı o listede yerini aldı

Diğer yandan törende bir diğer Kayserili isim Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da Ustalara Saygı Ödülünü aldı. Gözbaşı paylaşımında Hisarcıklıoğlu’nu da tebrik ederek şu ifadelere yer verdi; “Oldukça verimli geçen genel kurulda emeği geçen basta Başkanımız olmak uzere herkese teşekkür ediyor ustalara saygı ödülünü alan saygıdeğer TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nu tebrik ediyor, vefat eden ustalarımızı saygıyla anıyorum.” 

Kayserili iş insanı o listede yerini aldı

Berna Gözbaşı kimdir?

Aslen Kayserili olan Berna Gözbaşı, Gelibolu’da doğdu. Memur bir ailenin tek kızı olarak, 9 Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi İngilizce İşletme Bölümü'nden 1996 yılında mezun oldu.

İş hayatına Kayseri Çinkur'un ihracat biriminde başladı. Londra Metal Borsasında "Uluslararası Finans, Metal Ticareti, Futures& Options" konusunda eğitim aldıktan sonra, ilk şirketi olan BRN Uluslararası Danışmanlık ve Dış Ticaret Limited Şirketi'ni 2001 yılında kurdu.

Kayserispor'un eski Başkanı ile ilgili yeni gelişme

Birçok firmaya uluslararası pazarlama ve dış ticaret danışmanlığı yaptı. İhracata açılmamış bir cok KOBİ'yi ihracatla tanıştıran Gözbaşı, 2001 -2006 yılları arasında Ortadoğu, Doğu ve Batı Afrika pazarlarında aktif çalıştı.

2006 yılında yatak üretimine başladı. BRN Yatak'ı farklı paketleme yöntemleri 5 kıtada 60'dan fazla  ülkeye ihraç eden bir şirket haline getirerek, çok kısa bir sürede sektörün en önemli ihracatçı firmalarından biri haline getirdi ve  girişimcilik ve ihracat  dalında birçok ödüle layık görüldü ve genç ve kadın girişimciler için rol model oldu. Kayseri Sanayi Odası ilk kadın meclis üyesi olan Berna Gözbaşı’nın 2 kızı vardır.

Diğer yandan Gözbaşı 7 Aralık 2019 - 17 Aralık 2022 tarihleri arasında Kayserispor Kulüp Başkanlığı görevini yürüttü. Gözbaşı, Süper Lig'in ilk ve tek kadın başkanı olarak kayıtlara geçti.