Kayserili Başkan gözünü Genel Merkeze dikti! Aday olduğunu açıkladı
Kayserili Başkan gözünü genel merkeze çevirdi. Başkan Talip Şahin, Genel Merkez yönetimine aday olduğunu duyurdu. Detaylar Kayseri Olay haber bülteninde.
Kayseri Büro Memur-Sen 2 nolu Şube Başkanı Talip Şahin, Genel Merkez yönetimine aday olduğunu açıkladı. Sendikanı 14 Haziran 2025 tarihinde Ankara'da yapılacak olan 8. Olağan Genel Kurulu öncesinde açıklama yapan Şahin, adaylığını duyurdu ve sendika üyelerine seslenerek, ‘Destek sizin, mücadele bizim, başarı hepimizin olacak’ dedi.
'Haklının yanındayız'
‘Haklının yanında, güçlü bir irade ile, değerlerimizden taviz vermeden, mücadelemizi kararlılıkla sürdürmek için bu göreve talibiz’ diyen Şahin, aday olduğunu belirtti.
‘Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcılığına adayım’
Şahin, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Mensubu olmaktan gurur duyduğum Büro Memur Sen’in daha da güçlenmesi, kamu çalışanlarımızın hak mücadelesinin daha ileri taşınması adına önemli bir kararı sizlerle paylaşmak üzere huzurunuzdayım. Köklü bir mücadele geçmişine sahip olan bu büyük teşkilatta, Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcılığına aday olduğumu büyük bir onur ve sorumluluk duygusuyla açıklıyorum. Biz bu yolu, sadece bir görev talebi değil, bir dava yüklenişi olarak görüyoruz. Çünkü biz, sendikacılığı masa başı işi değil, yürek işi olarak benimsemiş bir gelenekten geliyoruz.
Rahmetli kurucu Genel Başkanımız, kıymetli fikir ve aksiyon insanı Mehmet Akif İnan, “Biz medeniyet değerlerimizle sendikacılık yapıyoruz.” diyerek bu yolun pusulasını çizmiştir. Onun çizdiği yolda ilerlemek, bizler için bir tercih değil, bir sorumluluktur.
O’nun şu sözü ise yolumuza hep ışık olmuştur: “Bir büyük boşlukta bozuldu büyü, Bir kanayan yara oldu her sözcük. Bir kıyamet uğultusu gibi yükseldi şehir Ve o şehirde biz, sözün namusunu kurtaranlardık.” İşte biz, sözün namusunu kurtaranlardan olabilmek için buradayız. Haklının yanında, güçlü bir irade ile, değerlerimizden taviz vermeden, mücadelemizi kararlılıkla sürdürmek için bu göreve talibiz. Adaylığımı açıklarken hiçbir zaman kişisel menfaatin değil, sendikal mücadelenin ön planda olduğunu vurgulamak isterim. Bugüne kadar görev yaptığım her kademede ilke, emek ve adalet temelinde hareket ettim. Aynı çizgiyi bu yeni görevde de sürdürmeye kararlıyım.
Seçilmesi halinde yapacaklarını da açıkladı
Seçilmesi halinde neler yapacağını da açıklayan Başkan Şahin, 'Genel Başkan Yardımcılığı görevine layık görülmem halinde teşkilatımızın güçlenmesi, üyelerimizin hak ve taleplerinin daha gür bir sesle duyurulması, eğitimden sosyal haklara, özlük haklarından kariyer planlamalarına kadar birçok alanda yenilikçi ve kararlı adımlar atılması için var gücümle çalışacağım.
Bu vesileyle, bugüne kadar sendikamıza emek veren, taş üstüne taş koyan herkese şükranlarımı sunuyor, birlik ve beraberlik içinde daha güçlü yarınlara ulaşacağımıza yürekten inanıyorum. Allah çıktığımız bu yolda bizleri mahcup etmesin. Yaşasın Büro Memur-Sen, yaşasın emek ve adalet mücadelesi' dedi.