Kayseri'de deprem oldu mu, olmadı mı?

Son zamanlarda Kayseri'de çevre illerde yaşanan depremler vatandaşı hayli tedirgin ediyor. AFAD ile Kandilli Rasathanesi'nin yaptığı paylaşımlarda birbirinden farklın olunca vatandaşın aklında soru işareti kalıyor. Son verilere Kayseri'de deprem oldu mu, olmadı mı? sorusunun yanıtı Kayseri Olay Gazetesi olarak derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de deprem oldu mu, olmadı mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye’nin en büyük ikinci depremi olan Kahramanmaraş merkez üssü olan ve 10 ili etkileyen binlerce vatandaşımızı kaybettiğimiz depremler sonrası vatandaşların hassasiyeti devam ediyor. Ufak bir sarsıntı bile vatandaşları korkutmaya yetiyor. 

Son zamanlarda Kayseri ve çevre illerinde yaşanan depremlerde sürekli, ‘Daha büyüğü yaşanır mı?’ sorusunu akıllara getiriyor. Uzmanlar, büyük deprem beklemediklerini söylerken vatandaşlar ise hazırlıklı olmaya çalışıyor. 

Vatandaşı tedirginliği bir yana AFAD ile Kandilli Rasathanesi’nin verileri uyuşmadığında akıllarda soru işareti kalıyor. Kandilli Rasathanesi, İstanbul Üniversitesi bünyesinde yer alan bir araştırma enstitüsü ve depremleri ölçmek için uluslararası standartlarda Moment Magnitude ölçeğini kullanırken, AFAD ise depremleri ölçmek için daha eski ve sınırlı bir ölçek olan Richter ölçeğini kullandığı söyleniyor. 

Bu kapsamda AFAD’ dan alınan bilgilere göre, bugün Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde saat 12:05’te 3.5 büyüklüğünde ve 10.55 km derinliğinde bir deprem meydana geldi. 

 

Aynı dakikalarda bir paylaşımda Kandilli Rasathanesi’nden geldi. Kandilli Rasathanesi’nden alınan bilgiye göre, Adana’nın Aladağ ilçesinde saat 12:05’te 3.7 büyüklüğünde ve 5 km derinliğinde bir deprem meydana geldi. 

 

Farklı açıklamaların ardından vatandaş ise ne düşüneceğini bilemedi. Deprem Kayseri’de mi oldu yoksa Adana mı? İki resmi hesaba göre deprem oldu ama farklı yerlerde. Vatandaşınsa halen kafası karışık durumda.