Kayseri'ye yatırım yapacak dev şirketin ÇED süreci ile ilgili yeni gelişme!
Kayseri depolamalı GES projesi için hazırlanan Aksa Enerji'nin ÇED süreci hakkında bilgilendirme yapıldı. Aksa Enerji ülkenin dört bir yanından hem güneş hem de rüzgar enerjisi ile ilgili yatırımları devam ederken Kayseri ile ilgili sonuç KAP'ta yayınlandı.
Aksa Enerji Üretim A.Ş. tarafından 18 Kasım 2025 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde Kayseri Depolamalı Güneş Enerjisi Santrali Yatırımı Hakkında açıklama yapıldı. ÇED süreci hakkında yapılan açıklama vatandaşların da dikkatini çekerken detaylar merak edildi.
ÇED süreci olumlu tamamlandı
KAP’ta yer alan bildirimde ÇED sürecinin olumlu tamamlandığı belirtilirken, “Daha önce kamuoyuyla paylaşıldığı üzere, Depolamalı Güneş ve Rüzgâr Enerji Santrali yatırımları kapsamında, Türkiye'de 10 ilde 13 adet olmak üzere 891,41 MW kurulu güçte depolamalı güneş ve rüzgâr enerji santrali projelerine ve 1 adet 50 MW kurulu güçte müstakil elektrik depolama tesisi projesine sahibiz. Bu çerçevede, 10 MWe kurulu güce sahip olacak Kayseri depolamalı GES projemizin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci olumlu olarak tamamlanmıştır. Diğer projelere ilişkin ÇED izin süreçleri planlandığı gibi ilerlemektedir” ifadeleri ile gelişme kamuoyuna duyuruldu.
Projeler devam ediyor
Aksa Enerji tarafından projelerine devam edileceği hakkında KAP’ta şu ifadeler yer aldı;
“Aksa Enerji olarak, ‘Sürdürülebilir Yüksek Büyüme’ stratejimiz doğrultusunda üretim portföyümüzün kaynak çeşitliliğine önem veriyor, 2030 hedeflerimiz kapsamında yenilenebilir enerji teknolojilerine yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Konuyla ilgili gelişmeler oldukça kamuoyuna gerekli açıklamalar yapılacaktır. Kamuoyuna ve değerli paydaşlarımıza saygıyla duyurulur.”

