Kayseri'ye bir cezaevi daha geliyor! 21 hektarlık alana yapılacak

Kayseri'ye bir Ceza İnfaz Kurumu daha yapılacağı öğrenildi. Kırsal ilçelerden olan Develi'de yer alacak Ceza İnfaz Kurumu'nun 21 hektarlık alana yapılacağı belli olurken haritası Belediye Başkanı'na teslim edildi.

Kayseri'ye bir cezaevi daha geliyor! 21 hektarlık alana yapılacak
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin kırsal ilçelerinden olan ve yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta bulunan Develi’ye Ceza İnfaz Kurumu yapılacağı belli oldu. Adalet Bakanlığı tarafından 2026 yatırım programlarından olan Develi Ceza İnfaz Kurulu’nun haritası da hazırlanırken Belediye Başkanı Adem Şengül teslim aldığını sosyal medya hesabından paylaştı.  

Kayseri'ye bir cezaevi daha geliyor! 21 hektarlık alana yapılacak

Ödenek çıkartıldı

Develi’de yer alacak Ceza İnfaz Kurulu için ödeneğin çıkartıldığın Develi Belediye Başkanı Adem Şengül sosyal medya hesabında paylaştı. 2026 yatırım programına dahil edildiği belirten Başkan Şengül, “Develi ilçemizde kamu yatırımları kapsamında önemli bir proje daha hayata geçiriliyor. Adalet Bakanlığı tarafından 2026 yılı yatırım programına alınarak ödenek çıkartılan Develi Cezaevi İnfaz Kurulu projesinde planlanan süreç işlemeye devam ediyor” dedi.  

Kayseri'ye bir cezaevi daha geliyor! 21 hektarlık alana yapılacak

Teşekkürlerini sıraladı

Başkan Adem Şengül, 21 hektarlık alanda yer alacak cezaevinin haritasını teslim aldığını duyururarak, “Develi’mize hayırlı olmasını temenni ediyor, emeği geçen AK Parti Genel Başkan Vekilimiz Sayın Mustafa Elitaş’a, AK Parti Kayseri Milletvekillerimiz Sayın Hulusi Akar’a, Ayşe Böhürler’e Şaban Çopuroğlu’na, Murat Cahid Cıngı’ya, Sayın Bayar Özsoy’a, Dursun Ataş’a, AK Parti Kayseri İl Başkanımız Hüseyin Okandan’a, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç’a, Cumhur ittifakı milletvekillerimiz Mustafa Baki Ersoy ve İsmail Özdemir’e, TBMM AK Parti Grup Amiri ve TBMM Başkanı Baş müşaviri Halil Ergen’e önceki Dönem AK Parti Kayseri Milletvekilimiz Sami Dedeoğlu’na, tüm kurum ve yetkililere teşekkür ediyorum” ifadeleri ile paylaşımını sonlandırdı.