Kayseri Şehir Hastanesi'nde yeni dönem başlıyor!

Sağlık Bakanlığı yazı gönderdi. Artık hastanelerde akşamları da ameliyat yapılacak. Uygulama Kayseri'de de hayata geçirilecek. Detaylar Kayseri Olay'ın haberinde.

Kayseri Şehir Hastanesi'nde yeni dönem başlıyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanlığı tarafından yeni uygulama hastanelere yazı ile gönderildi. Buna göre kamu hastanelerinde artık akşam saatlerinde ve hafta sonu da ameliyat yapılacak. Bakanlık tarafından gönderilen yazıda ameliyathane ve endoskopi ünitelerinin en az yüzde 25 kapasitesinin hafta içi 22’ye kadar, hafta sonu ise 08.00-17.00 saatleri arasında aktif olacak şekilde planlanması istendi. 

Yazıda kesintisiz hizmet sunumunu sağlamak amacıyla mesai saatlerinin vardiya ya da fazla çalışma şeklinde olacağı belirtildi. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Sağlık çalışanlarımızın mesai planlamaları ve çalışma süreleri mevzuata uygun şekilde düzenlenerek, vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak ve mevcut kapasitenin en etkin şekilde kullanımı amaçlanmaktadır." ifadelerine yer verildi. 

Alınan bu kararla birlikte artık Kayseri Şehir Hastanesi ve devlet hastanelerinde de akşam saatlerinde ve hafta sonu ameliyat yapılacak.