Kayseri Şehir Hastanesi'nde dikkat çeken kurs!

Türk Cerrahi Derneği tarafından düzenlenen Kayseri Şehir Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği'nde 'Anastomoz Teknikleri Kursu' düzenlendi.

Kayseri Şehir Hastanesi'nde dikkat çeken kurs!

Türk Cerrahi Derneği tarafından düzenlenen “Anastomoz Teknikleri Kursu” Kayseri Şehir Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği'nde başarıyla gerçekleştirildi. Türkiye'nin dört bir yanından gelen değerli cerrahlar, hem teorik bilgilerini paylaştı hem de pratik uygulamalarla bu önemli bilimsel etkinliğe katkı sağladı.

Kayseri Şehir Hastanesi'nde dikkat çeken kurs!

Kurs programı, alanında yetkin isimler olan Prof. Dr. Melih Akıncı ve Prof. Dr. Tamer Ertan'ın yaptığı açılış konuşmalarıyla başladı. Gün boyunca devam eden oturumlarda, cerrahi pratiğin kritik konuları masaya yatırıldı. Sunumlarda ele alınan başlıklar arasında şunlar vardı:

  • “Anastomozlarda Genel Prensipler ve Komplikasyonlardan Kaçınma Yöntemleri”
  • “Hepatiko-jejunoanastomoz, İdeal Teknik”
  • “Pankreatiko-jejunoanastomoz, İdeal Teknik”
  • “Gastrointestinal Sistem (GİS) Anastomozlarında Cerrahi Teknikler”
  • “Biliyer ve Pankreatik Anastomoz Komplikasyonlarının Tanı ve Yönetimi”
  • “GİS Anastomozlarının Komplikasyonlarının Tanı ve Yönetimi”
  • “Anastomozlarda Kullanılan Sütür Materyalleri”

Teorik bilgilerin ardından programın son bölümünde, katılımcıların aktif olarak yer aldığı pratik uygulama oturumu düzenlendi. Eğitmenler; Prof. Dr. Ömer Topuz, Prof. Dr. Yusuf Sevim, Doç. Dr. Ersin Gündoğan, Doç. Dr. Emre Karakaya, Doç. Dr. Erkan Somuncu ve Op. Dr. Yasin O. Erkuş'un gözetiminde katılımcılar, edindikleri bilgileri uygulamalı olarak pekiştirme fırsatı buldu. Bu sayede, cerrahlar en güncel teknikleri deneyimleyerek bilgi ve becerilerini geliştirme şansı yakaladı.

Kurs, katılımcılar tarafından yoğun ilgiyle takip edildi ve bilgi paylaşımı ile mesleki gelişim açısından oldukça verimli geçti. Türk Cerrahi Derneği'nin bu tür bilimsel etkinliklerle cerrahi eğitimine katkı sağlamaya devam edeceği vurgulandı.