- Haberler
- Güncel
- Kayseri Pancar Kooperatifi Başkan adayı Demir'den dikkat çeken açıklama: Bunu yapmayın!
Kayseri Pancar Kooperatifi Başkan adayı Demir'den dikkat çeken açıklama: Bunu yapmayın!
Kayseri Pancar Kooperatifi Başkan adayı Ömer Demir'den genel kurul öncesi dikkat çeken açıklama. 'Biz kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız' diyen Demir, 'Bölge çavuşlarından isteğim çiftçiye baskı yapmaktan vazgeçsinler' dedi. Detaylar Kayseri Olay haber bülteninde.
Kayseri Pancar Kooperatifinde seçime az bir süre kaldı. 28 Mayıs 2025 Çarşamba günü seçimli genel kurul yapılacak. Seçim öncesi Başkan adaylarından Ömer Demir dikkat çeken bir açıklama yaptı.
'Hiçbir işçimizin işiyle, ekmeğiyle oynanmayacak'
Son günlerde bazı kişiler tarafından Kayseri Şeker Fabrikası çalışanlarını tedirgin etmeye yönelik, bilinçli ve maksatlı açıklamalar yapıldığını kaydeden Demir, 'Bu tür söylemler, sadece emek veren çalışanlarımızı değil, aynı zamanda onların ailelerini ve şehrimizin huzurunu da hedef almaktadır. Biz çiftçilerimiz ve işçilerimiz ile bu şirketi birlikte yöneteceğiz. Bu nedenle,
Ömer Demir olarak; emeğin, alın terinin ve üretimin her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha vurgulamak isteriz. Seçimi kazanmamız hâlinde, şeker fabrikasında çalışan hiçbir işçimizin işiyle, ekmeğiyle oynanmayacaktır. Personel ve aileleri bu konuda rahat olsunlar. Aksine, çalışanlarımızın daha iyi şartlarda görev yapabilmesi, fabrikanın daha verimli ve sürdürülebilir hâle gelmesi için gerekli tüm adımlar atılacak, istihdam güvencesi sağlanacaktır.' diye konuştu.
‘O ödemeler eksiksiz yapılacak’ diyen Demir'den çavuşlara çağrı: Baskı yapmayın
Açıklamasında 'Zamanında ödenmesi gereken ödenmeyen ikramiyeler göreve geldiğimizde eksiksiz bir şekilde ödenecektir.
Bu nedenle çalışanlarımız bize güvensinler rahat olsunlar, endişelenmesinler' diyen Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan Adayı Ömer Demir, ‘Bölge çavuşlarımıza da seslenmek istiyorum. Siz bu şirketin çalışanları çiftçilerimiz ise ortaklarımızdır. Bölge çavuşlarından isteğim çiftçiye baskı yapmaktan vazgeçsinler. Şeker fabrikası bu şehrin alın teridir, mirasıdır, geleceğidir. Biz bu değere sahip çıkmaya, çalışanlarımızla ve çiftçilerimizle birlikte büyümeye kararlıyız. Emek kutsaldır ve biz bu emeğin karşılıksız kalmasına asla razı değiliz’ dedi.